„Smiltynės perkėla” keis kainas

Svarbu, Uostas ir jūra

Ketvirtadienį Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) turėjo derinti didžiausią Susisiekimo ministerijos valdomos AB „Smiltynės perkėla” tarifą, tačiau trečiadienio popietę informuota, jog šis klausimas nebebus svarstomas.

Suderinus šį tarifą vėliau bus koreguojamos ir kėlimosi per Kuršių marias kainos, kurios nekito jau keletą metų. Tiesa, kokios jos bus, anot bendrovės vadovo Dariaus Butvydo, dar tik skaičiuojama.

„Smiltynės perkėla” planuoja, kad lyginant su 2017-aisiais, sumažės ir keleivių, ir transporto priemonių srautai – atitinkamai 1,8 ir 4,3 proc. Nepaisant to, numatoma didinti darbuotojų atlyginimų vidurkį. Martyno Vainoriaus nuotr.

D. Butvydo teigimu, didžiausias tarifas, paprastais žodžiais tariant, yra riba, kiek leidžiama bendrovei uždirbti. Iki šiol jis būdavo tvirtinamas kartą kas penkerius metus, o dabar, pasikeitus tvarkai, tai bus daroma kartą kas trejus.

VKEKK parengtoje pažymoje siūloma nederinti „Smiltynės perkėlos“ valdybos patvirtinto didžiausio tarifo. Bendrovė pageidavo, kad jis būtų 5,589 mln. eurų, o komisijos specialistai mano, kad jis turi būti 5,380 mln. eurų.

Pasak D. Butvydo, tai – standartinis atvejis, nes VKEKK beveik visada randa, kur prie ko „prikibti”.

„Užbaigus procedūras dėl didžiausio tarifo bus šiek tiek koreguojamos ir kėlimosi keltais kainos, nes per pastaruosius penkerius metus pakeitimų įvyko nemažai, tarp jų – ir euras. Jį įvedus, mūsų kainos netgi buvo sumažėjusios. Tačiau kol kas negaliu pasakyti, kaip keistųsi kainos – dar atliekami skaičiavimai”, – sakė „Smiltynės perkėlos” vadovas.

VEKK pažymoje rašoma, kad 2015–2017 metais bendrovė kasmet gavo vidutiniškai 750 tūkst. Eur pelną, o didžiausias – 897 tūkst. –  buvo uždirbtas pernai.

Didžiausią sąnaudų dalį – beveik 42 proc. – pernai sudarė išlaidos darbuotojams (27 proc. šių išlaidų teko administracijai). Laivyno padalinio darbuotojų išlaikymo sąnaudos vidutiniškai sudaro apie 850,8 tūkst. Eur per metus. Kurui bendrovė pernai išleido 262 tūkst. eurų.

„Smiltynės perkėla” planuoja, kad lyginant su 2017-aisiais, sumažės ir keleivių, ir transporto priemonių srautai – atitinkamai 1,8 ir 4,3 proc. Nepaisant to, numatoma didinti darbuotojų atlyginimų vidurkį. Jis pernai siekė 956 eurus (išminusavus atvejus, kai mokama už nukrypimų nuo normalių darbo sąlygų, darbą švenčių ir poilsio dienomis, viršvalandžius, naktinį darbą). Minėtąjį vidurkį numatoma padidinti 30 eurų.

2018-2020 m. bendrovė planuoja investuoti 10,1 mln. eurų. Didžiausią dalį investicijų – 6,9 mln. – eurų numatoma skirti transporto priemonėms.

Per šiuos ir ateinančius metus „Smiltynės perkėla” dar turės sumokėti 524 tūkst. Eur paskolų pagal lizingo sutartis keltui „Baltija“ išperkamosios nuomos būdu įsigyti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This