Daugiabučio lange – sovietinė simbolika

Kriminalai ir nelaimės

Ketvirtadienį ryte Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai gavo pranešimą, jog Liepojos g. 22 viename bute galimai ant lango stiklo pritvirtinta vėliava su komunistine simbolika. Nors tokie pažeidimai ir yra ne savivaldos tvarkdarių kompetencija, į pranešimą buvo sureaguota, situacija užfiksuota nuotraukose ir informacija perduota policijai.

Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Savivaldybės administracijos Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis patikino, kad toks atvejis  – vos antras jo praktikoje, nes, matyt, dėl tokių pažeidimų kreipiamasi iškart į policiją.

„Ar vėliava, ar plakatas tikriausiai buvo pakabinti dar trečiadienio vakarą. Apie tai pranešė namo bendrijos pirmininkas. Įeiti į butą nepavyko – durys buvo uždarytos ir niekas neįsileido. Informacija kartu su nuotraukomis perduota policijai”, – sakė M. Poimanskis.

Administracinių nusižengimo kodeksas numato, jog Nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR simbolių ir ženklų bei Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimas, naudojimas susirinkimuose ar kituose masiniuose renginiuose arba kitoks demonstravimas užtraukia baudą nuo 150 iki 300 eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Kaštonų gatvės ir kitų užgrobtų žemių košmarai

„Pasakojate kaip iš fantastinių filmų scenarijų, sunku net patikėti, kad tokie dalykai Klaipėdoje vyksta”, – stebėjosi savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkas Ugnius ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

„Didysis brolis” netrukus pradės atidžiai stebėti automobilius Klaipėdoje

Jis nepailsdamas fiksuos datą, laiką, automobilių važiavimo greitį, važiavimo kryptį, eismo juostą, šviesoforo signalus, jų degimo laiką ir kitus parametrus ...
2023-01-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This