Ekstremalai nori savo paplūdimo

Miestas

Artėjant vasarai, ekstremalių vandens pramogų mylėtoji – banglentininkai, jėgos aitvarų propaguotojai, mėgstantieji vandens dviračius bei kitokio aktyvaus sporto vandenyje entuziastai norėtų turėti atskirą, jiems priskirto paplūdimio ruožą, kuriame jie galėtų saugiai ir be jokių kliūčių pramogauti, netrukdydami kitiems poilsiautojams. Tokį pageidavimą ekstremalai išdėstė jų pačių iniciatyva ketvirtadienį uostamiesčio merijoje surengto susitikimo su atsakingais miesto valdininkais metu.

Banglentininkams ir jėgos aitvarų mėgėjams labiausiai tinka Girulių paplūdimys, kuriame būna daugiau vėjo ir didesnės bangos jūroje. Palmiros Mart nuotr.

Pasak susitikime dalyvavusio vicemero Artūro Šulco, nors pasikalbėta buvo smagiai ir draugiškai, visgi kai kurių biurokratinių kliūčių aptarimo išvengti nepavyko.

Paaiškėjo, jog norint Melnragės – Girulių paplūdimio ruože, kur paprastai ir renkasi šio sporto entuziastai, specialiai pažymėti vandens pramogoms skirtą paplūdimį su įspėjimais gyventojams, tektų keisti detalųjį planą. O tai padaryti, pasak A. Šulco, nėra taip paprasta.

„Tai yra teritorijų planavimo dokumentas, kurio procedūros trunka mažiausiais metus laiko”, – sakė vicemeras, pridūręs, jog dar viena problema atsirastų ir dėl šioje vietoje veikiančio griežto Pajūrio juostos įstatymo.

Todėl, A. Šulco teigimu, net ir pradėjus procedūras, sunku būtų pasakyti, ar viskas baigtųsi taip, kaip tikisi vandens pramogų entuziastai.

Pokalbio metu išsirutuliojo pasiūlymas šios vasaros pramogavimą ant vandens apiforminti kaip ilgalaikį renginį.

„Tokiu atveju jie patys būtų atsakingi už saugumą tam tikroje konkrečioje teritorijoje ir už visas pasekmes joje, kaip kad, pavyzdžiui, yra per Jūros šventę – tada galimas ir laikinas privažiavimas, ir laikinai statyti tam tikrus įrenginius, ir panašiai”, – kaip nesunkiai galima būtų išspręsti šią ekstremalų-mėgėjų problemą aiškino A. Šulcas.

Pasak jo, banglenčių ir jėgos aitvarų propaguotojai į tai reagavo gana palankiai ir teigė pamąstysiantys apie tokią galimybę.

„Panašių renginių Klaipėdoje trūksta, o žmonėms, kurie patys tuo neužsiima, į pramogaujančius ant vandens žiūrėti yra labai smagu”, – įsitikinęs vicemeras. Jo teigimu, nesutarimų su pasyviais poilsiautojais neturėtų kilti, nes vandens pramogomis paprastai užsiiminėjama esant stipriam vėjui, kai prie jūros gulėti nėra itin malonu.

Savo ruožtu atsakingi Savivaldybės specialistai pasižadėjo pradėti ir detaliojo plano keitimo procedūras, nes, pasak A. Šulco, „jį anksčiau ar vėliau vis tiek reikės keisti”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Per kultūrą - nušleivotais milicininko batais ir kuvaldomis

Ten, kur, galbūt, buvo reikalinga mikrochirurgija, iš peties padirbėta kuvaldomis. O Klaipėdoje reziduojantiems ar planuojantiems įsikurti meno, kultūros kūrėjams duotas ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This