Šią vasarą katamaranas į Nidą neplauks

Uostas ir jūra

„Smiltynės perkėla“ praneša, jog ketvirtadienį vykusiame bendrovės valdybos posėdyje nuspręsta, kad greitaeigio laivo reisas Klaipėda–Juodkrantė–Nida šiam sezonui stabdomas ir vasarą į Nidą jis neplauks.

Didelio populiarumo sulaukusį reisą ketinama atnaujinti kitąmet. Siekiant atitikti klientų lūkesčius, planuojama grįžti su nauju, didesniu ir patogesniu laivu.

Pranešime teigiama, jog remiantis „Smiltynės perkėlos“ strateginiu tikslu užtikrinti aukščiausios kokybės paslaugas bei dirbti efektyviai, buvo priimtas sprendimas greitaeigį laivą parduoti.

Kartu „Smiltynės perkėla“ užtikrina klientus, kad strateginių planų dėl viešojo transporto vystymo vidaus vandens keliais bendrovė nekeičia. Tikimasi, kad kitąmet pavyks reisą atnaujinti su kur kas naujesniu, didesniu laivu, labiau atitinkančiu keleivių poreikius, mat sezono metu į daugelį reisų nepavykdavo sutalpinti visų norinčiųjų, taip pat trūkdavo vietų dviračiams.

„Noriu priminti, kad greitaeigis laivas „Smiltynė“ pagamintas kone prieš dvidešimt metų – 1999-aisiais, tad, gavę palankų pasiūlymą iš olandų, pradėjome derybas dėl pardavimo. Kol jos vyksta – pratęsėme nuomos sutartį. Mes suprantame šio reiso svarbą regionui ir matome didžiulį poreikį tokiam maršrutui, todėl strateginių planų Kuršių mariose neatsisakome ir darysime viską, kad reisas vėl būtų vykdomas kitą vasarą su nauja kokybe. Iš laivo pardavimo  gautas pajamas planuojame investuoti į šio maršruto atnaujinimą ir modernizavimą.  Norime, kad kitą vasarą plauktų naujesnis, didesnis ir keleiviams patogesnis laivas – tam jau dabar darome atitinkamus žingsnius”,  – pranešime cituojamas AB „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Kartu atkreipiamas dėmesys, kad visame pasaulyje, esą netgi ten, kur navigacijos sezonas yra gerokai ilgesnis nei pas mus, tokio tipo viešojo transporto maršrutai yra remiami ir dotuojami, nes ši  transporto rūšis – patogi, žymiai mažiau tarši bei teikianti daug kitų pridėtinių verčių miestams ir regionams.

Apgailestaujama, kad šio supratimo esą pasigesta, bei viliamasi, kad kitąmet prie atnaujinto reiso vykdymo prisidės ir uostamiesčio bei Neringos savivaldybės.

Katamarano „Smiltynė“ reisas į Nidą buvo vykdomas ketverius metus. Greitaeigis laivas plaukdavo nuo birželio pradžios iki rugsėjo. Maršrutas sulaukė didelio populiarumo ir buvo mėgiamas keleivių.

1 Comment

  1. Jis

    Forelle plauks

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This