Klaipėdoje – lietuvių, latvių ir estų paroda „3FREE”

Kultūra

Gegužės 18 d., penktadienį, 18 val. Klaipėdos parodų rūmuose į Tarptautinės muziejų nakties renginius Klaipėdoje įsilies trijų Baltijos šalių grupės menininkų bendra paroda – meno projektas „3FREE”, skirtas trijų Baltijos valstybių šimtmečiams paminėti.

Penktadienį personalines parodas pristatys grafikė Jūratė Rekevičiūtė, latvių menininkė Vika Eksta ir estas Alas Paldrokas, žinomas meniniu pseudonimu Anonymous Boh, o šeštadienį vyks daugybė originalių tarptautinio meno projekto „3FREE” renginių.

AL PALDROK

„Šių trijų Baltijos šalių menininkai bendradarbiauja jau seniai – trise švęsti linksmiau, – pranešime cituojamas projekto kuratorius, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) direktorius Ignas Kazakevičius. – Mes, trys labai skirtingos šalys, turėjome gana ilgų istorinių sąsajų, kurios suartino mūsų kultūras. Mes visada buvome Europos žemėlapyje, tačiau laisvės vektoriai buvo nukreipti į vakarus. Šiandieną, kaip ir prieš šimtą metų, akivaizdu, kad laisvę reikia išsikovoti, tik ne visiems vienu metu, o individualiai, nes kiekvieno laisvė nėra lygi kito laisvei. Svarbiau, kad vieno laisvė netaptų kito nelaisve. Trims susikalbėti viena tema yra paprasčiau – svarbiausia yra kalbėtis.”

Ivars Drulle

Parodų rūmuose bus atidaryta ir viena bendra paroda, kurioje savo kūrinius eksponuos po tris kiekvienos Baltijos šalies autorius. Parodoje dalyvauja Severija Inčirauskaitė, Kristina Inčiūraitė, Žygimantas Augustinas (Lietuva), Kristaps Epners, Ivars Drulle, Vilnis Putrāms & Vladimir Jakushonok (Latvija), Taje Tross, Leonhard Lapin ir Peeter Allik (Estija). Tarptautinės muziejų nakties metu numatytos dvi ekskursijos su parodos kuratoriais ir menininkais, netikėti Estijos menininkų performansai, edukacinė programa, naktinis gyvo garso koncertas.

Anot renginio kuratoriaus I. Kazaevičiaus, Lietuvos, Latvijos ir Estijos meno projektas „3FREE“ – tai meno lauko dalyvių: menininkų, kuratorių ir organizatorių, žurnalistų ir apžvalgininkų, menotyrininkų ir meno kritikų, meno gerbėjų, stebėtojų ir vertintojų pokalbis apie laisvės schemą ir hierarchiją.

Parodos atidaryme dalyvaus kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, uostamiesčio valdžios  ir kultūros atstovai, Baltijos šalių menininkai.

Paroda veiks iki birželio 23 d.

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

KKKC meno kieme – grafikos dirbtuvės ir Korsikos dainos

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) kitą savaitę, rugpjūčio 17 – 21 d. vyks atviros ...
2020-08-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Muziejų naktis - ir KKKC parodų salėse

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) pranešė tradiciškai įsitrauksiantis į Tarptautinės muziejų nakties renginius ir gegužės 18-ąją, šeštadienį, nuo 18 val. kviečia ...
2019-05-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūratė Rekevičiūtė kviečia kurti istoriją ateičiai

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kviečia klaipėdiečius asmeniškai dalyvauti kuriant rezidentūros dalyvės, menininkės Jūratės Rekevičiūtės ir miesto bendruomenės kūrinį „Istorija ...
2019-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This