Klaipėdos rajone varžėsi per 160 raitelių

Sportas

Šį savaitgalį antrus metus iš eilės Klaipėdos rajone, Dargužių kaime, vyko konkūrų varžybos„Horsemarket equestrian spring tour 2018“. Į šią jojimo šventę susirinko net 160 geriausių raitelių iš Lietuvos ir kaimyninių šalių, kurie kartu atsivežė 241 žirgą.

Raiteliai kovojo ne tik dėl įsteigtų taurių, bet ir galimybės kvalifikuotis į pasaulio jojimo žaidynes „WEG 2018 Tryone“ JAV bei Europos čempionatą, vyksiantį Roterdame, Nyderlanduose.

Ketvirtadienį nuo ankstyvo ryto prasidėjusios žirgų varžybos finišavo sekmadienį vakare, ir buvo įvardintos kaip pirmosios tokio aukšto rango konkūrų varžybos Lietuvoje. Raiteliai rungėsi dviejų bei vienos žvaigždės sudėtingumo maršrutuose, jauno žirgo, jaunųjų raitelių konkūruose bei tarptautinėse poni klasės žirgų varžybose. Bendras prizinis fondas siekė 82 700 eurų.

Maršrutus tarptautinėse varžybose dėliojo viena iš Brazilijos Olimpiados maršrutų dizainerių komandos narių – portugalė Cristina Larangeiro (nuotr.).

„Mano maršrutai visada kuriami atsižvelgiant į žirgo fizinių bei protinių savybių vientisumą. Tokiu būdu siekiama suteikti kuo geresnes galimybes žirgui pasirodyti geriau, efektyviau, bei prisidėti prie jo ilgalaikės sportinės karjeros kūrimo. Man yra didžiulis malonumas kurti maršrutus, kurie pakelia šio sporto vertę bei sukuria gerą šou žiūrovams“, – pranešime spaudai cituojama C. Larangeiro.

Šiais metais varžybos pasipildė nauju pasaulio taurės „Grand Prix“ etapu, kuriame kliūčių aukščiai pakilo nuo 140 iki 160 cm. Svarbiausios varžybų rungties taurę įsteigė vienas iš generalinių varžybų rėmėjų – Vakarų medienos grupė.

„Šios tarptautinės konkūrų jojimo varžybos pritraukė ne tik žymiausius Lietuvos, bet ir geriausius kaimyninių šalių raitelius. Tokie renginiai garsina ne tik Klaipėdos kraštą ir visos Lietuvos vardą, bet ir didina šio sporto populiarumą. Kadangi Klaipėdos rajone vykdome didžiąją dalį savo veiklų, prisidėdami prie šių varžybų tikime, kad jau antrus metus organizuojamos tarptautinės konkūrų varžybos taps tradicija“, – cituojama Vakarų medienos grupės personalo direktorė Jurgita Janulienė.

Pasaulio taurės etapo „Grand Prix“ rungtyje pirmąją vietą iškovojo Estijos raitelis – Urmas Raag su savo žirgu Carlos. Antrąja pakyla džiaugėsi taip pat estas – Kullo Kender, jojęs Lietuvoje gimusiu ir užaugintu gražuoliu Artu. Trečioji vieta atiteko patyrusiam Rein Pill su žirgu Alfons RA, su kuriuo jis sėkmingai startavo pasaulio taurės finale Paryžiuje ankstyvą šių metų pavasarį.

Greituminiame konkūre, kur kliūčių aukštis kilo į 140 cm aukštį, neaplenkiama buvo jaunoji lietuvė Monika Paulauskaitė, sukėlusi ovacijas savo tiksliu ir be galo greitu jojimu su žirgu Italo Van’T Dauwhof. Estui Tiit Kivisild atiteko antra vieta, trečiuoju apdovanojimu džiaugėsi Latvijos raitelė Sabine Silina.

Pasibaigus varžyboms pagrindinis organizatorius Laimondas Skėrys pasakojo, jog šiemet pavyko įgyvendinti daugumą sumanytų organizacinių ir infrastruktūros gerinimo idėjų.

„Raiteliai, atvažiavę iš Estijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos, Čekijos bei Rumunijos gyrė jojimo aikščių kokybę, tikslų teisėjų bei maršrutų dizainerės ir komandos darbą“, – teigė L. Skėrys.

Estijos raiteliai Gunnar Klettenber ir Urmas Raag taip pat atkreipė dėmesį į varžybų profesionalumą.

„Tai vienos iš geriausių tarptautinių konkūrų varžybų mūsų regione, kurios savo įgyvendinimu nenusileidžia Vakarų Europos lygio tarptautinėms konkūrinio jojimo varžyboms“, – tvirtino sportininkai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vakarų medienos grupė keičia pavadinimą

Tarptautinės investicinės VMG grupės baldų gamybos sektorių Lietuvoje ir Lenkijoje valdanti UAB Vakarų medienos grupė įregistravo naują pavadinimą – UAB ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

Verslas

Paklausa baldų sektoriuje stabilizavosi

Tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovės „Vakarų medienos grupė“, kontroliuojančios gamybos padalinių veiklą Lietuvoje ir Lenkijoje, vadovė Ingrida Grikpėdienė teigia, jog ...
2023-06-22
Skaityti daugiau

Verslas

Pramonės inovacijų parkas „VMG Technics R&D Park“ duris atvers vasaros pradžioje

Tarptautinės investicinės Vakarų medienos grupės (VMG) kompanijos „VMG Technics“ Klaipėdos oro uosto teritorijoje vystomą didžiausią Baltijos šalyse pramonės inovacijų parką ...
2023-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This