Naujojoje Klaipėdos galerijoje – „Sielos sodai”

Kultūra

Pirmą kartą Klaipėdoje savo kūrybą pristatys armėnų kilmės dailininkas Gagik Parsamian – gegužės 17 d., ketvirtadienį, 17.30 val., Naujoje Klaipėdos galerijoje (mados ir verslo centre „Herkaus galerija“) bus atidaroma paroda „Sielos sodai“.

„Menininko drobėse organiškai susijungia šilta Armėnijos spalvų paletė ir užburiantis Gdansko, kuriame dabar jis gyvena ir kuria, gamtos ir architektūros grožis. G. Parsamian kūryba – tai odė ir elegija gamtai ir jos akcentams. Drąsūs spalviniai tapybos sąskambiai –  baltos švelnumas ir raudonos aistra, saulėta geltona ar šaltai mėlyna, ryškūs violetiniai atspalviai – užlieja galingu gūsiu ir susilieja į spalvų melodiją. Dailininkas meistriškai išnaudoja kelių spalvų plastines savybes, jų šviesokaitos galimybes, sukuria ekspresyvių virpančių potėpių faktūras. Kolorizmas šiuo atveju demonstruoja spontaniškumą, energiją, jėgą, laisvę ir nenutrūkstamą improvizaciją”, – rašoma parodos organizatorių pranešime.

„Kūryboje mane labiausiai žavi nuostabi ir nepakartojama gamta. Trapus gėlės egzistavimas – kaip žmogaus gyvenimas, todėl skubu užfiksuoti tai savo kūryboje. Tapyba – procesas, teikiantis daug džiaugsmo, daug teigiamų emocijų, vaizduotei leidžiantis tapti realybe. Tai mano jausmų, nuotaikų, vidinio pasaulio atspindys. Mano paveiksluose dominuoja žaisminga spalvų paletė, ryškios, šviesios, šiltos ir kontrastingos spalvos“, – savo kūrybą apibūdina G. Parsamian.

Gagik Parsamian gimė 1957 m. Armenijoje, Ečmiadzino mieste. Nuo 1977 m. – tapybos studijos Jerevano dailės akademijoje, vadovaujant profesoriui Ara Biekaryan, kuris įtakojo dailininko kūrybą. Nuo 1988 m. – Armėnijos dailininkų sąjungos narys. 1991 m. – 1994 m. Ečmiadzino Nacionalinės galerijos direktorius. Nuo 2007 m. – Lenkijos dailininkų sąjungos narys.

Šiandien jis gyvena ir kuria Gdanske, Lenkijoje. 2017 m. Lenkijos Respublikos prezidentas Andrzejus Duda apdovanojo Gagik Parsamian “Polonia Restituta” ordinu už jo pastangas armėnų integracijai į Lenkijos visuomenę. G. Parsamian dalyvavo daugelyje parodų: Jerevane, Maskvoje, Tokijuje, Belgrade, Paryžiuje, Vokietijoje, Kaliningrade, Varšuvoje ir kt.

Paroda vyks iki birželio 14 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos galerijoje – Kristinos Gedminaitės „Intymus monologas“

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6) gegužės 8 d., 17.30 val. bus atidaroma dailininkės, grafikės Kristinos ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Kultūra

Plastikos chirurgas pakvietė į neįprastą parodą 

Klaipėdoje, Menų ložės (Tomo g. 24) erdvėje, klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti neįprastoje vieno vakaro parodoje-performanse, kurį paruošė plastikos chirurgas Saulius ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This