Dangėje – ne teršalai

Miestas

Nors „Atviros Klaipėdos” skaitytoją Audrių suneramino vaizdas, kurį jis išvydo antradienį per pietus pačiame miesto centre Dangėje abipus Biržos tilto, aplinkosaugininkai teigia naftos ar kitokių chemijos produktų čia nematantys.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Alfredas Šepštas mums sakė nieko apie tai negirdėjęs, tačiau pasiūlė persiųsti nuotraukas ir pažadėjo „kaip pareiškėjai atsakyti įstatymų nustatyta tvarka”.

Patikslinus, kad mums atsakymo reiktų šiandien ar vėliausiai – rytoj, A. Šepštas sakė: „Mes vis tiek turėsim tyrimą atlikti, kiek tai užtruks – aš jums nepasakysiu, ar ims mėginius, ar neims, ar pasižiūrėjus vietoje bus aišku, vis tiek reikia gauti rezultatą”.

Tačiau jau po darbo valandų su „Atviros Klaipėdos” žurnaliste telefonu susisiekęs departamento darbuotojas Marius teigė ką tik apėjęs dalį pakrančių, apžiūrėjęs upę ir galįs teigti, jog naftos ar panašių kitų cheminės taršos produktų Dangėje nėra.

„Vandeny yra prikritę medžių šakų, žiedadulkių, šiaip visokių pašalinių šiukšlių, bet tai tikrai ne naftos produktai, tai daugiausia įvairi organika”,  – sakė aplinkosaugininkas, pridūręs, kad dėl upėje prasidėjusios laivybos paprastai visos šios sąnašos yra suplūkiamos į upės pakraščius ir nepatyrusiam žmogui jos gali pasirodyti panašios į cheminę taršą.

 

Klaipėdiečio Audriaus nuotr.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dangėje - naftos dėmės

Šeštadienį po pietų Dangėje pastebėta galima tarša naftos produktais. Kelios naftos dėmės pasirodė upėje ties bendrove „Klaipėdos baldai” iš pietų ...
2020-11-28
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl reikalavimų taršioms įmonėms paankstinimo nesutaria ne tik politikai

Trečiadienį Klaipėdoje surengto Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio metu bandyta aiškintis, ar reikėtų palaikyti aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos įstatymo pataisą ...
2020-07-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco" atžvilgiu kol kas tik geranoriški prašymai (ataujinta)

Pirmadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės ekstremalių situacijų komisija svarstė ir klausimą dėl taršos centrinėje miesto dalyje, kurios šaltiniu kai kurie gyventojai ...
2020-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This