Iškilmingai sutiko portugalų karius

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Į Lietuvą atvyko Portugalijos kariuomenės rotacinės pajėgos, kurios keturis mėnesius treniruosis kartu su Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariais.

Trečiadienį Klaipėdos universiteto kiemelyje surengta iškilminga Portugalijos karių sutikimo ceremonija, kurios metu svečius pasveikino ir Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Portugalijos kariuomenės kariai į Lietuvą atvyko keliomis grupėmis. Trečiadienį apie 40 vienetų jų karinės technikos turėtų būti atgabenta per Klaipėdos uostą.

Portugalijos rotacinės pajėgos į Lietuvą atvyko pagal NATO sutartas atgrasymo priemones NATO centrinėse ir Rytų Europos šalyse, skirtas stiprinti šalių sąjungininkių saugumą. Nuo 2014 metų pavasario Lietuvoje jau treniravosi Belgijos, Čekijos, Danijos, JAV, Lenkijos, Liuksemburgo, Vengrijos ir Vokietijos rotacinės sausumos pajėgų kuopų kariai.

Tai jau ketvirtoji kuopos dydžio Portugalijos karių rotacija Lietuvoje – šįkart ją sudaro apie 150 karių iš Portugalijos kariuomenės Jūrų pėstininkų korpuso. Jiems vadovaus Portugalijos laivyno jūrų pėstininkų majoras António Carlos Esquetim Marques.

Kariai į Lietuvą atvyko su visureigiais, sunkvežimiais ir kovinėmis valtimis. Per rotacijos laikotarpį Portugalijos kariai taip pat treniruosis kartu Lietuvos kariuomenės Karinėmis jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgomis.

Lietuva užtikrina šių karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę pagalbą.

Portugalija aktyviai dalyvauja ir NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse. Ji šiuo metu  vadovauja 47-ajai misijos rotacijai. Tai jau ketvirtas kartas, kai Portugalija atsiuntė į Baltijos šalis savo karius ir naikintuvus.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”30909,30910,30911,30913,30914,30915,30916,30907,30918,30919,30921,30922,30923,30925,30926,30927,30928,30929″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūreivystės mokykla - Nacionalinės gynybos pramonės asociacijos narė

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) tapo Nacionalinės gynybos pramonės asociacijos (NPGA) nare.  Skelbiama, jog LAJM aktyviai prisidės prie asociacijos vizijos įgyvendinimo kuriant Lietuvos nacionalinės gynybos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This