„Anapilis” atjaunėjo

Regionas

Palangos savivaldybė skelbia, kad jau baigta tvarkyti vila „Anapilis“. Papuoštos ir šioje viloje įsikūrusio Kurorto muziejaus prieigos – įrengti gėlynai, pasodinta rododendrų bei hortenzijų.

Vilos aplinkos tvarkymo darbus atlikusios bendrovės „Pamario restauratorius“ direktoriaus pavaduotojas Algimantas Zokaitis pabrėžė, jog visa senosios vilos teritorija alsuoja retro stiliumi. Tvarkant „Anapilio“ aplinką nuo vilos iki Birutės alėjos nutiesti vandentiekio, nuotekų bei lietaus vandens šalinimo tinklai, pakeistos vilos link vedančios liepų alėjos bei šaligatvių dangos, įrengtos dvi nedidelės aikštelės automobiliams statyti.

Taip pat buvo pasirūpinta viso sklypo teritorijos apšvietimu, įrengtos teritorijos vaizdo stebėjimo sistemos. Sutvarkytoje teritorijoje įrengti retro stiliaus stovai dviračiams, suolai, šiukšlių dėžės, įrengti ir nauji apšvietimo stulpai.

Teritorijos apšvietimas suprojektuotas taip, kad akcentu taptų „Anapilis“. Vilai apšviesti skirtų šviestuvų skleidžiama šviesa išryškina pastatą bei atskiras jo detales – stogo kraigą, smailę, medžio raižinius. Kiti šviestuvai apšviečia liepų alėją bei pėsčiųjų takus.

Vakarinėje sklypo pusėje esantis rūsys taip pat pagražėjo – restauratoriai sutvarkė jo fasadą, duris, įrengė hidroizoliaciją.

Tvarkant vilos aplinką, didelis dėmesys buvo skirtas ir želdiniams. Pasak Palangos miesto savivaldybės ekologės Redos Kairienės, vila „Anapilis“ yra Palangos miesto istorinėje dalyje, o šioje teritorijoje yra saugomi pušų masyvai.

„Pušynai yra  neatsiejama pajūrio, Palangos dalis, todėl ir vilos teritorija buvo papildyta naujais pušų sodinukais – įrengiant pušų parką, iš viso pasodintos 36 dviejų metrų aukščio pušys“, – pranešime cituojama R. Kairienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This