Konservatorių pozicija dėl Klaipėdos rajono „perversmo”

Politikų tribūna

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos skyrius išplatino pranešimą, kad Klaipėdos rajono skyriaus narė Rūta Cirtautaitė šią savaitę vienašališkai sudarė naują valdančiąją daugumą su kitomis partijomis, „taip apribodama TS-LKD frakcijos teisės toliau dirbti Tarybos daugumoje”.

TS-LKD Klaipėdos rajono skyrius ir partija pareiškė atsiribojanti nuo bet kokių jai metamų įtarimų politiniu nesąžiningumu ar nesutarimais skyriaus viduje.

„Oficialiai pranešu, kad dėl sudarytos naujos valdančiosios daugumos iš TS-LKD rajono skyriaus sąrašo Rūta Cirtautaitė pasitraukė, o kartu su ja partiją paliko ir Česlovas Banevičius. Toks apsisprendimas atvirai parodė, kad šių žmonių veikla partijoje ilgus metus tebuvo įrankis politinio pasitikėjimo postams užimti. Šie asmenys pasirinko viltį, jog rinkimus laimėjusios kitos politinės jėgos jiems skirs postus mainais į šį perbėgimą. Tokį žingsnį galėjo lemti ir tai, kad mūsų skyrius ateinančiuose savivaldos rinkimuose formuoja kitokį sąrašą nei buvo įprasta iki šiol. Nepaisant to, iš sąrašo viršūnės patrauktų ilgamečių politikų žingsnis mums buvo netikėtas“, – pranešime cituojama skyriaus pirmininkė Rasa Petrauskienė.

TS-LKD sekretoriatas Klaipėdos rajone įvykusį politinį perversmą vertina „kaip netoleruotiną savanaudišką ambicijų tenkinimą, kuris niekada nebuvo ir nebus TS-LKD partijos braižas”.

„Likusius dešimt mėnesių dirbsime opozicijoje ir neeikvosime jėgų rietenoms ar bandymams pogrindyje formuoti dar vieną naują daugumą. Koncentruojamės į kitąmet vyksiančius savivaldos rinkimus ir rinkėjus, kurie nori rajono vadovų pozicijose matyti kitus, politinės valios nestokojančius politikus“, – cituojama TS-LKD vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė.

„Atsinaujinimas yra būtinas ir siektinas kiekvienoje ateities viziją turinčioje partijoje. TS-LKD dirba vardan Lietuvos gerovės, siekia vakarietiškos ateities būsimoms kartoms. Per pastaruosius 4 metus, kai esu skyriaus pirmininkė, aktyvia veikla ir aiškia pozicija stipriai pagerinome partijos įvaizdį rajone. Taip kryptingai dirbsime ir toliau, nes mūsų tikslas yra dirbti, o ne valdyti“, – teigia R. Petrauskienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ugnius Radvila - nebe opozicijos lyderis*

Mes „visi valdantieji norim”, – tokia fraze ketvirtadienį prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį savo pasisakymą iš tribūnos užviršavo opozicijos lyderis ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Byloje dėl šmeižto ant menčių paguldė tik vieną konservatorių

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, siekęs, kad buvusių tarybos narių konservatorių Rasos Petrauskienės ir Alfredo Šiaulio teiginiai apie ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This