Atplauks 37 NATO karo laivai

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2018-05-22

Gegužės 31 d. Klaipėdos uostas priims net 37 užsienio karo laivus iš penkiolikos valstybių. Dalyvauti didžiausiose kasmetinėse tarptautinėse jūrinėse pratybose ,,Baltijos operacijos 2018“ (angl. ,,BALTOPS 2018”) atvyks per apie keturis tūkstančius karo jūrininkų. Šiais metais pirmą kartą Lietuvai yra patikėta organizuoti šių pratybų parengiamąją fazę.

Birželio 1–2 dienomis kariai lankysis Klaipėdos mokyklose, vyks į edukacines ekskursijas po Lietuvą. Birželio 2 d. Atgimimo aikštėje bus minima Kariuomenės ir visuomenės diena, kurioje karinę techniką ir ginkluotę eksponuos Motorizuotoji pėstininkų brigada ,,Žemaitija“, o Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė miestiečius kvies į tirą – specialią uždarą patalpą, pritaikytą saugiai šaudyti į mokomuosius taikinius.

Kartu su Kariuomenės ir visuomenės vienybės diena vyks renginys „Klaipėda Challenge 2018”. Jis bus atidarytas šventiška ,,Baltops 2018” pratybų dalyvių eisena ir Garbės sargybos kuopos pasirodymu, o vėliau kariai varžysis įvairiose nuotaikingose ir linksmose sportinėse rungtyse. Renginį užbaigs grupės „AC/DC” šou. Planuojama šventės pradžia – 14 val. Renginys bus viešas.

Dėl renginio birželio 2 d. bus uždarytas transporto eismas šiose gatvėse:

nuo 11.30 val. iki 22 val. (kol važiuojamojoje gatvės dalyje neliks žmonių) bus uždarytas transporto eismas Herkaus Manto gatvės ruože nuo Danės g. iki Liepų ir Naujojo Sodo gatvių sankirtos;

nuo 9 val. iki 20 val. – Danės gatvės ruože nuo Naujojo Uosto g. iki J. Karoso g. ir įvažiavime iš Jūros g. į Danės g.

INFORMACIJA

Pratybos ,,Baltops 2018” vyks pagal scenarijų, imituojant susidariusį konfliktą tarp pramanytų šalių. Pratybų dalyviai pagal scenarijų yra suskirstyti į dvi grupes, iš kurių viena atlieka pagalbos suteikimo vienai iš pramanytų šalių, taip pat gynybos, kita – puolimo funkcijas. 

Pratybų metu atliekamos ir tobulinamos karo laivų manevravimo formuotėse, laivų konvojavimo, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, minų paieškos ir nukenksminimo, kovos su povandeniniais laivais, jūrų desanto išlaipinimo krante bei kitos karinės procedūros.

Šias didžiausias NATO pratybas Baltijos jūroje organizuoja NATO smogiamosios ir palaikymo pajėgos (angl. Naval Striking and Support Forces NATO, trump. STRIKFORNATO), kurioms iš štabo laivo ,,Mount Whitney“ vadovauja JAV VI laivyno vadė vice-admirolė Liza Franketi (Lisa Franchetti). 

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pietinei uosto plėtrai gautas institucijų palaiminimas

Klaipėdos uosto direkcija skelbia, jog žengia dar vieną žingsnį įgyvendinant vieną didžiausių projektų istorijoje – suformuojant ir įveiklinant naują 100 ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

„Skalvis” penkis mėnesius ieškos minų

Antradienį Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje vyks iškilminga Lietuvos priešmininio laivo „Skalvis” (M53) ir Portugalijos karinių jūrų pajėgų narų-išminuotojų ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos uoste – ir iki tol nematyti pokyčiai 

„Galima pasidžiaugti, kad pusmetis pasižymėjo stabilumu. Krova pasiekė pagrindą, nuo kurio galima kalbėti tik apie augimą“, – vertindamas šių metų ...
2024-07-19
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This