Klaipėdoje susitiks Baltijos šalių gynybos ministrai

Politika

Gegužės 24-ąją, ketvirtadienį, Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų štabe Klaipėdoje krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis susitiks su Estijos ir Latvijos gynybos ministrais Jüri Luiku ir Raimondu Bergmaniu.

Raimundas Karoblis. EU2017EE Estonian Presidency nuotr,

Susitikimo metu ministrai planuoja aptarti gynybos ir saugumo politikos regione aktualijas, Baltijos šalių bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityje,  kalbėti apie pasiruošimą  birželį vyksiančiam  NATO gynybos ministrų susitikimui, o liepą –  NATO viršūnių susitikimui, bendradarbiavimą su strateginiais partneriais.

Ministrai pasirašys ir bendrąjį bendradarbiavimo komunikatą.

Ministrai taip pat apsilankys Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų stebėjimo centre,  po susitikimo vyks į suskystintų gamtinių dujų terminalą.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, bendradarbiavimas su Baltijos šalimis yra vienas pagrindinių Lietuvos tarptautinio bendradarbiavimo prioritetų. Du kartus per metus vyksta Baltijos šalių gynybos ministrų ir kariuomenių vadų susitikimai. Taip pat reguliariai susitinka politikos direktoriai, jungtinių štabų viršininkai, oro, sausumos, jūrų, specialiųjų pajėgų vadai  ir įvairaus lygio ekspertai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Skulptūrų parke statybininkus keičia išminuotojai

Po to, kai neseniai rekonstruojamame uostamiesčio Skulptūrų parke vos per plauką neįvyko skaudi nelaimė, nuo ketvirtadienio šioje buvusių miesto kapinių ...
2022-11-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

Pagaliau Lietuva sužinos, kad turi karinį jūrų laivyną!

Taip antradienį kalbėjo Lietuvos Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, pristatydama 1958 metais Vokietijai pagaminto, o taip pat ir Lietuvai ilgai ...
2022-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar „Sūduvis“ parplauks į Dangę iki Jūros šventės?

Nors praėjusių metų spalį buvo žadėta, kad buvęs Lietuvos karo laivas  „Sūduvis“ į Dangę atplauks jau šį pavasarį ir taps ...
2022-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This