Klaipėdos universitete stažuojasi magistrantai iš Astanos

Švietimas

Klaipėdos universitete (KU) dviejų savaičių stažuotę atliko Kazachstane įsikūrusio Astanos medicinos universiteto magistrantūros medicinos studentai.

KU ir Astanos medicinos universitetas 2013 m. yra pasirašę tarpusavio supratimo memorandumą dėl akademinio bendradarbiavimo. Intensyvus universitetų bendradarbiavimas vyksta iki šiol. Magistrantai ir doktorantai iš Kazachstano porą kartų per metus atvyksta klausyti paskaitų į KU Sveikatos mokslų fakultetą (SvMF), praneša KU.

KU nuotr.

Medicinos magistrantams dėstė KU SvMF Medicinos technologijų katedros vedėjas prof. dr. Arvydas Martinkėnas bei prof. habil. dr. Kęstutis Kardelis.

Antradienį 22 studentai iš Kazachstano lankėsi pas laikinai KU rektoriaus pareigas einantį prof. dr. Artūrą Razbadauską. Praktikuojantys įvairių sričių medikai iš Kazachstano KU rektoriui pasakojo apie savo įspūdžius Lietuvoje.

„Džiaugiamės dėstytojų profesionalumu ir puikiai pateikiama informacija paskaitų metu. Taip pat čia Lietuvoje labai geras oras, o Klaipėdoje graži aplinka: jūra, šalia universiteto parkas, kur galima pasivaikščioti“, – pasakojo studentai iš Kazachstano.

Studentai pažymėjo, kad Klaipėdoje žmonės puikiai kalba ir rusiškai, ir angliškai. „Smagu matyti, kad Klaipėdoje žmonės yra aktyvūs, sportuoja, važinėja dviračiais, leidžia laisvalaikį su šeimomis“.

Trečiadienį studentai planuoja lankytis Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdoje - pirmasis šalyje metodinis STEAM centras

Pernai rugsėjį veiklą pradėjusi Klaipėdos universiteto (KU) metodinio STEAM centro komanda balandžio 12 d. simboliniu juostos kirpimu pažymės pirmojo Lietuvoje ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Regionas

Naujai kadencijai prisiekė Šarūnas Vaitkus ir dešimtoji Palangos taryba

Pirmadienį Palangos kurhauzo salėje į pirmąjį posėdį rinkosi naujoji, dešimtojo šaukimo Palangos miesto taryba. Po iškilmingos posėdžio dalies spręsti ir ...
2023-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This