Universitete – jūros mokslo ir technologijų konferencija

Švietimas

Ketvirtadienį ir penktadienį Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institute vyks 11-oji nacionalinė jūros mokslų ir technologijų konferencija „Jūros ir krantų tyrimai 2018“. Konferencijos tikslas – pristatyti naujausius jūros mokslo ir technologijų pasiekimus ir perspektyvas, suburti bendrai diskusijai įvairias jūrinio sektoriaus mokslo, studijų ir verslo institucijas.

KU pranešime teigiama, kad konferencija jau yra tapusi forumu, kuriame pristatant jau pasiektus rezultatus gimsta naujos idėjos ir iniciatyvos nacionalinio jūrinio mokslo plėtrai. Tradiciškai joje susitinka skirtingų sričių mokslininkai – geologai, hidrobiologai, fizinės okeanografijos specialistai, geochemikai, o pastaraisiais metais – ir technologinių krypčių atstovai.

Šių metų konferencijoje tarp 44 konferencijos pranešimų beveik pusė autorių yra doktorantai ar baigiamųjų kursų studentai. Tiek jaunieji, tiek ir patyrusieji mokslininkai pranešimus pristatys mokslinėje sesijoje „Fundamentalūs ir taikomieji jūros ir kranto zonos aplinkos tyrimai“, kurioje bus analizuojama jūrinių tyrimų infrastruktūros Lietuvoje, naujausios jūrinių tyrimų iniciatyvos ir tinklai, jūrinių tyrimų ateitis ir poreikiai Lietuvoje; jūros ir kranto zonos biologiniai, ekologiniai, geologiniai, hidrologiniai, ekonominiai, socialiniai ir kultūriniai tyrimai; tvarus išteklių naudojimas ir ekosistemų apsauga; ekosistemų teikiamos paslaugos.

Dalį konferencijos sesijų planuojama skirti jūrinio mokslo paslaugų pasiūlai ir jūrinio verslo poreikiams derinti bei mokslo ir aplinkosaugos valdymo institucijų bendradarbiavimui plėtoti. Šios sritys tampa ypač svarbios ne tik dėl uostamiesčio ambicijų tapti „mėlynosios ekonomikos“ centru, bet ir siekiant užtikrinti aplinkosauginiu požiūriu tvarų jūrinio sektoriaus augimą tiek regioniniu, tiek nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.

Lietuvos Baltijos jūros aplinkosaugos situacijai apžvelgti organizuojama sesija „Lietuvos jūrinis mokslas ir jūrinės aplinkos apsauga“. Sesijos tikslas – aptarti priemones, kurios leistų efektyviau valdyti jūrinės aplinkosaugos įsipareigojimų įgyvendinimą ir užtikrintų darnesnę aplinkosauginių veiklų valdymo ir mokslo sąveiką. Numatoma, kad šioje sesijoje dalyvaus LR aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Pranešama, kad konferencija vyks Jūrinio slėnio mokslinių laboratorijų pastate, kuriame įsikūręs Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institutas, tad renginio metu dalyviams duris atvers Instituto mokslinės laboratorijos, kuriose bus galima susipažinti su naujausia mokslinių tyrimų įranga bei čia vykdomais jūros aplinkos ir jūrinių technologijų moksliniais tyrimais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Šiais metais pievų atkurti ūkininkams nereikės

Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba pritarė Europos Komisijos (EK) priimtam deleguotojo reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Politika

Griežtinama iš padidintos rizikos šalių įvežamų grūdų kontrolė

Reaguodama į situaciją regione, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) imasi griežtinti iš Rusijos bei kitų padidintos rizikos šalių įvežamų grūdų kontrolę. ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

ELTA

S. Gentvilas: Lietuvoje vyraujantys augalininkystės ūkiai yra problema aplinkosaugai

Protestuojantiems ūkininkams reikalaujant keisti daugiamečių pievų atstatymo tvarką, aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad problema – kai šiemet pirmąkart ūkininkai ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This