Į Klaipėdos universitetą sugrąžintos dar 5-ios studijų programos

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) praneša, kad gegužės 24 dieną Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) panaikino ribojamą akreditaciją dar trims KU bakalauro ir dviem magistrantūros studijų programoms.

Studijų kokybės vertinimo centrui atnaujinus studijų programų akreditavimo sąrašą, priėmimas šią vasarą Klaipėdos universitete, be kitų studijų programų, bus vykdomas į informatikos, informatikos inžinerijos ir mechanikos inžinerijos studijų programas. Be to, bus galima rinktis magistrantūros studijų programas  dvasinis konsultavimas ir asistavimas ir techninių informacinių sistemų inžinerija.

Laikinai einantis KU rektoriaus pareigas prof. dr. Artūras Razbadauskas džiaugiasi, kad klaipėdiečiai ir regiono moksleiviai informacinių technologijų bei inžinerijos mokslus galės rinktis čia pat, Klaipėdos universitete.

„Švietimo ir mokslo ministerijos sprendimuose akcentuojama, kad KU turi būti stiprūs inžineriniai, jūrų technologijų bei informacinių technologijų mokslai. Be to, šios studijų programos svarbios Klaipėdos miestui ir regionui, nes įgyvendinant „Mėlynojo proveržio“ strategiją šių specialistų poreikis regione tik didės“, – cituojamas laikinasis rektorius.

Primenama, kad balandžio mėn. SKVC teigiamai įvertino biologijos, vadybos, logistikos, rekreacijos ir turizmo bakalauro studijų programas bei ichtiologijos ir žuvininkystės, choreografijos, rinkodaros, rekreacijos ir turizmo vadybos, tarptautinių turizmo renginių vadybos, inovacijų vadybos ir technologijos, sveikatos priežiūros vadybos ir verslo vadybos magistrantūros studijų programas.

Priėmimas į KU prasidės birželio 1 d. Daugiau apie studijų programas ir priėmimo taisykles – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdoje - pirmasis šalyje metodinis STEAM centras

Pernai rugsėjį veiklą pradėjusi Klaipėdos universiteto (KU) metodinio STEAM centro komanda balandžio 12 d. simboliniu juostos kirpimu pažymės pirmojo Lietuvoje ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This