„Metropolitenas ir Brodvėjus“ saksofonų tembrais

Kultūra

Šį trečiadienį 18.30 val. Klaipėdos koncertų salės I aukšto fojė su programa „Metropolitenas ir Brodvėjus“ debiutuos latvių saksofonų kvartetas „Atomos“.

Šio kokybiškos kamerinės muzikos ansamblio atsiradimą inicijavo vienas profesionaliausių ir kūrybos prasme smalsiausių saksofonininkų – Rygoje reziduojantis lietuvis Arvydas Kazlauskas. Kolektyve kartu su Arvydu, grojančiu sopraniniu saksofonu, muzikuoja trys talentingi latvių jaunosios kartos atlikėjai Aigars Raumanis (altinis saksofonas), Jānis Puķītis (tenorinis saksofonas) Eduards Lācis (baritoninis saksofonas).

„Savo ansamblio pavadinimą pasirinkome iš senovės graikų kalbos. Joje žodžiu atomos (άτομος) apibūdinamos tokios ypatybės, kaip individualumas bei nedalomybė,“– pranešime cituojamas A. Kazlauskas.

Jis yra daugelio tarptautinių konkursų laureatas, aktyviai koncertuojantis kaip įvairių projektų narys (Urban Trio, Endless Roar, Sinfonietta Rīga pučiamųjų instrumentų kvintetas ir kiti). 2017 m. Latvijos, Klaipėdos ir Vilniaus klausytojams buvo pristatytas A. Kazlauskui dedikuotas Justės Janulytės kūrinys saksofonui ir kameriniam orkestrui „Vandens spalva“. Atlikėjas dėsto saksofoną Latvijos Jazepo Vytuolio muzikos akademijoje, kurią pats baigė prieš keletą metų.

Saksofonų kvarteto „Atomos“ grojimas pasižymi įtaigiu ir niuansuotu skambesiu. Ansamblio muzikavimą jau įvertino Rygos bei kitų Latvijos miestų publika. Bendraminčių kolektyvas aktyviai plečia savo repertuarą, ruošdamas naujas koncertines programas, tuo pačiu yra atviras naujiems iššūkiams ir kūrybiniams eksperimentams. Ansamblio programose skamba labai įvairi muzika – šalia veržlių, ritmiškų šiuolaikinių opusų sutinkamos ir kompozicijos, kurių pagrindas yra meistriškai sukomponuotos melodijos.

Programa „Metropolitenas ir Brodvėjus“ kviečia klausytojus pasimėgauti ryškiausiais operos ir miuziklo žanrų muzikiniais perlais.

Joje skambės ištraukos iš populiarios Georges Bizet operos „Karmen“, taip pat girdėsime žaismingas melodijas iš Gioachino Rossini ir Pietro Mascagni operų. Koncerte bus atliekama ir amerikiečių kompozitorių muzika – George‘o Gershwino operos „Porgis ir Besė“ bei Leonardo Bernsteino miuziklo „Vestsaido istorija“ fragmentai. Ypatingas akcentas programoje bus kvarteto nario E. Lacio aranžuotos melodijos iš klausytojų pamėgto Brodvėjaus hito – Claude‘o-Michelio Schönbergo miuziklo „Vargdieniai“, sukurto Viktoro Hugo romano motyvais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Skautų gatvė: teismų karuselė suksis toliau

Praėjus pusantro mėnesio po Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimo, kad Klaipėdos apygardos teismas turi iš naujo nagrinėti bylą, kuri gimė ...
2020-02-28
Skaityti daugiau

Sportas

"Koralas" traukiasi nebaigęs sezono

Lietuvos futbolo federacija pranešė sulaukusi Klaipėdos „Koralo“ klubo direktoriaus Arvydo Kazlausko pranešimo apie sprendimą  trauktis iš LFF I lygos pirmenybių. ...
2018-09-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This