Šį sezoną – paskutinis Lėlių teatro pasirodymas

Kultūra

Originaliuoju lėlių miuziklu „Familia“ Klaipėdos lėlių teatras šį šeštadienį, birželio 2 d., 12 val. atsisveikina šį sezoną su žiūrovais bei su jaukiuoju Klaipėdos lėlių teatro nameliu Vežėjų g. 4.

Organizatorių nuotr.

Lėlių miuziklas  „Familia“ – tai pats didžiausias ir brangiausias Klaipėdos lėlių teatro projektas, kuriame dalyvauja dvi dešimtys Klaipėdos ir Lietuvos jaunųjų menininkų. Miuziklo herojai – energingi artistai Zuikiai, charizmatiška vakarėlių dalyvė Panda, kulinarinių šou kūrėjas vegetaras Vilkas, jogos mokytoja Lapė, mafijos bosas Maldininkas, politikai Pingvinai.

„Kiekvienas žmogus slepia savyje gyvūną, tam tikrą tipažą. Kartais gyvenimiškos situacijos provokuoja mus elgtis instinktyviai tarsi gyvūnus. Kaip išlikti tokiose situacijose žmogumi? Kas yra žmogiškumo esmė? Universali meno kalba, gyvūnų personifikacijos – puikiai suprantamos vaikui, o situacijas iš gyvenimo, atskleidžiančias žmogiškumą, šeiminius žmonių santykius puikiai atpažins suaugusieji“, – sako projekto sumanytojas ir režisierius, Klaipėdos lėlių teatro kūrėjas Vytautas Kairys.

Anot režisieriaus, muzika ir humoru nuspalvintos fantasmagorinės „Familios“ gyvenimo scenos – tarsi kafkiškos metamorfozės iš mūsų kasdienio šeiminio gyvenimo, Klaipėdos miesto aktualijų.

Teatro pranešime spaudui sakoma, kad didelis dėmesys šiame projekte skiriamas socialinėms problemoms, turtinės nelygybės bei žmonių santykių analizei, nagrinėjami gyvenimo rutinos pavojai, skirtingų kartų santykių paradoksai. „Familia“ pasirodymuose persipina komedija ir tragedija, drama ir melodrama, bliuzo klasika ir šiuolaikinis rokas, kurį spektaklyje atlieka gyvo garso grupė.

Projektą „Familia“ Klaipėdos lėlių teatras skiria šeimoms ir vienišiams, seneliams ir turistams, visų socialinių sluoksnių atstovams bei visiems praeiviams.

Nuo rudens Klaipėdos lėlių teatras pakvies žiūrovus į naujas patalpas Turgaus g. 9.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - marionečių spektaklis suaugusiems

Šį penktadienį ir šeštadienį, lapkričio 17-18 d., bei kitą penktadienį, lapkričio 24 d., Klaipėdos lėlių teatre vyks marionečių spektaklio suaugusiesiems ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Kultūra

„Tunelis“ ragins prisijaukinti tamsą

Spalio 29 ir 30 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šviesos ir materijų spektaklio „Tunelis“ premjera. „Tunelis“ – tai nepaprastas spektaklis, ...
2022-10-23
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdoje – teatrinės edukacijos „Mechaninis stebuklas“ premjera

Jau šį ketvirtadienį, kovo 24-ąją, 18 val., Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre (Vežėjų g. 4) vyks teatrinės edukacijos „Mechaninis stebuklas“ ...
2022-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This