Skulptūrų parke – performanso premjera

Kultūra

Šį šeštadienį, birželio 2 d., 12.30 val. Klaipėdos skulptūrų parke vyks neįprasta premjera –  performansas „Pradžia”. Jį kartu su neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ nariais bei moksleiviais sukūrė „PADI DAPI Fish“ šokio studija.

Grįžimas į pradžią, tai grįžimas į savo kūną, kuris yra mūsų namai ir įrankis pažinti ir suprasti pasaulį, sakoma studijos pranešime spaudai.

Organizatorių nuotr.

Performanso metu bus ieškoma ryšio vienas su kitu, su savo kūnu, su aplinka. Trisdešimt atlikėjų, šokiu ir skambančiais muzikiniais instrumentais apgyvendins Skulptūrų parko erdves, kurdami meditatyvius peizažus. Žiūrovai bus kviečiami pasinerti į vyksmą stebint, klausantis ir mėgaujantis medžių bei žmonių kuriamais gyvaisiais paveikslais.

Projekto autorė judesio terapijos praktikė Dovilė Binkauskaitė, muzika Lino Švrino, scenografija Renatos Valčik.

Atlikėjai: Inga Kuznecova, Eiva Dobilaitė, Gintarė Marija Ščavinskaitė, Jurgita Bernotavičiūtė, Andrej Agafonov, Audra Giedraitytė, Rita Rimkutė, Vaiva Komskytė, Natalija Zemlianskaja, Vainius Mockus, Vaidas Stankus, Jolanta Naujokaitė, Marina Bondareva, Karolina Mauliute, Žavinta Jokimčiūtė, Indrė Milkevičiūte, Vita Glinskytė, Rasa Želnytė, šiuolaikinio šokio studija Balkono lydekos ir KVLC šiuolaikinio šokio studija Jazz Up, Karalienės Mortos mokyklos Klaipėdoje mokinės, šokio teatro „PADI DAPI Fish“ šokio studija.

Renginys nemokamas, jį iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

Organizatorių nuotr.

INFORMACIJA

Šis performansas – tai penktus metus besitęsiančio edukacinio – terapinio projekto „Jungtys“ kulminacija. Projekto tikslas – negalią turinčių žmonių socialinė įtrauktis, pasitelkiant judesio, šokio ir muzikos terapiją. Per jo vykdymo metus sukurtas dokumentinis filmas, pasakojantis apie neįgaliųjų kasdienybę socialiniuose centruose, surengtos 23 kūrybinės šokio dirbtuvės su šokėjais, neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ nariais bei moksleiviais, studentais ir kitomis bendruomenėmis. Jų metu vyko terapiniai judesio užsiėmimai, refleksijos ir diskusijos. Susitikimų metu rinkta idėjinė ir judesio medžiaga tapo performanso „Pradžia“ dalimi.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Donelaičio aikštė: pastarųjų dešimtmečių realijos ir aistros

Prieš savaitę, ta proga, kad sukako lygiai 50 metų, kai tuometinė Klaipėdos miesto paminklų taryba palaimino Kristijonui Donelaičiui skirtos „skulptūrinės ...
2023-08-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Šokio spektaklio „Flocking“ premjera – jau šį penktadienį

Paryžiuje gyvenanti australų kilmės choreografė Joanne Leighton kuria spektaklį „Flocking“ (liet. būrimasis į pulką, pavyzdžiui paukščių), kuris yra Klaipėdos Šeiko ...
2023-01-23
Skaityti daugiau

Veidai

Šeiko šokio teatro 10-metis: naujų ganyklų beieškant

Šeiko šokio teatras spalio 23 dieną atšventė jubiliejų – 2012 metais uostamiestyje įkurtam teatrui sukako 10 metų. Šiandien tai įvairove, ...
2022-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This