Gyvos muzikos diena – visai šeimai

Kultūra

Birželio 1 d., penktadienį, įvairiose Klaipėdos erdvėse pasklis gyva muzika. Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga Klaipėdos kamerinis orkestras (KKO) muzikuos kartu su jaunaisiais menininkais, kurie gros, dainuos ir net šoks.

„Dėlionė orkestrui V“ ryte prasidės Klaipėdos vaikų ligoninėje, o finišą pasieks vakare Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje. Klaipėdos koncertų salė praneša, kad visi koncertai – nemokami.

J. Jaruševičiūtės nuotr.

10 val. Klaipėdos vaikų ligoninėje (K. Donelaičio g. 7) sveikstančių mažųjų pacientų rytinę nuotaiką pakels KKO ansamblis ir solistai – įvairaus amžiaus vaikai, besimokantys Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijoje ir kitose mokyklose. Skambės gražiausia klasikinė muzika – J. S. Bacho, W. A. Mozarto, A. Piazzollos ir kitų genijų kūryba.

12 val. gyvas koncertas vyks Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vidiniame kiemelyje (Bažnyčių g. 4). Čia orkestrantų ansamblis akompanuos mokytojų Aušros Smičiūtės-Butkevičienės, Livijos Trakumienės bei Audriaus Trakumo ugdomiems vaikams ir jaunimui iš Džiazinio meno raiškos studijos „Junior City Jazz“ ir S. Šimkaus konservatorijos džiazinio dainavimo skyriaus. „My favourite things“, „My funny valentine“, „Route 66“ – tai tik keli visiems puikiai žinomi programos kūriniai, skambėsiantys vidurdienio koncerte.

Kai visi Klaipėdos laikrodžių muziejaus laikrodžiai (Liepų g. 12) rodys 14 valandą, patys jauniausieji talentai, lydimi KKO kamerinio ansamblio, atliks įvairią ir smagią programą. Šį koncertą vainikuos L. Mozarto „Vaikiškoji simfonija“.

Ilgai manyta, kad jos autorius buvo kompozitorius J. Haidnas, tačiau vėliau muzikos tyrėjai nusprendė, kad tikrasis simfonijos kūrėjas yra garsiojo kompozitoriaus W. A. Mozarto tėvas L. Mozartas. „Vaikiškoji simfonija“ sukurta ne tik styginiams, bet ir žaisliniams instrumentams.

Vaikai šoka pagal klasikinę muziką? Taip! 16 val. sporto ir sveikatingumo klube „Impuls“ (Liepų g. 53a) pritariant styginiams šoks 6 metų ir vyresni vaikai. Juos parengė choreografės Aušra Krasauskaitė-Berulė, Beata Molytė, Saida Saldukaitė ir Gintarė Marija Ščavinskaitė. Mažus ir didelius išjudins A. Vivaldi „Pavasaris“, L. Delibes Valsas, kita klasikinė ir net šiuolaikinių kompozitorių muzika.

„Dėlionė orkestrui V“ bus pabaigta rinkti 20 val.  Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje (Savanorių g. 4), kurioje taip pat muzikuos ir vaikai. Baigiamajame koncerte girdėsime ir labai reto tipo balsą – sopraniną Viktorą Gerasimovą. Solistų amplua pasirodys ir orkestro nariai – meno vadovas ir violončelininkas Mindaugas Bačkus, altininkai Anna Luiza Aleksandrow Bertash ir Ivan Bertash.

Visai šeimai skirta gyvos muzikos diena jau čia pat! Ar jau suplanavote savo koncertų maršrutą? – klausia organizatoriai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Regionas

„N žemė" Neringoje: nuo įspūdingo grožio mišių iki prancūzų meilės himnų

Į dvidešimtuosius metus kopiantys „nepaklusnieji“ ir festivalis „N žemė“ šiemet poilsiautojus kviečia kiek daugiau nei savaitei įsikurti muzikoje su atlikėjais, ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This