Protestavo prieš Atgimimo aikštės rekonstrukciją

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienio rytą, prieš prasidedant miesto Tarybos posėdžiui, Klaipėdos forumo ir kelių visuomeninių organizacijų atstovai Liepų gatvėje priešais savivaldybės pastatą surengė piketą-protesto akciją.

Prieš planuojamą Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektą pasisakę klaipėdiečiai ne tik stovėjo su dideliu plakatu, bet ir vaikščiodami per perėją šiek tiek stabdė eismą. Vairuotojams protestuotojai dalino lapelius, kuriuose dėstė savo poziciją. Mašinų eilės dėl šios akcijos buvo nutįsusios iki J. Karoso gatvės.

Piketuotojai reikalauja „stabdyti Klaipėdos Atgimimo aikštėje numatyto projekto „Dangaus veidrodis“ įgyvendinimą ir požeminės automobilių aikštelės statybą“. Piketo metu buvo renkami parašai dėl šio projekto stabdymo. Be pačių organizatorių po kreipimusi pasirašė daugiau nei 20 žmonių.

Prieš Tarybos posėdį iš Klaipėdiečių tribūnos pasisakė seniūnaičiai Virginija Jurgilevičienė, Marija Kalendė ir Renaldas Kulikauskas. Pirmoji informavo, kad seniūnaičių sueiga pasisakė prieš dabar planuojamą Atgimimo aikštės rekonstrukciją. M. Kalendė teigė, jog susidaro įspūdis, kad politikai dirba „suinteresuotai visuomenei, o ne visiems”. Ji reikalavo dėl šio projekto kreiptis į Architektų rūmus, kad jie pateiktų išvadą.

R. Kulikauskas akcentavo ne pačius Atgimimo aikštei suplanuotus sprendinius, o sprendimo priėmimo procesą. Jis priminė, kad vykstant svarstymams dauguma apklaustų gyventojų pasisakė už variantą, kai tvarkoma aikštelė be požeminės automobilių stovėjimo aikštelės. Tokį sprendimą buvo priėmusi ir Savivaldybė, jį paviešinusi, kuris iki šiol yra ir pagrindas vykdyti dabartinius projektavimo darbus. Anot jo, net ir šių metų biudžete nebuvo detalizuota, jog projektuojama ir požeminė aikštelė.

„Klausimas – ar nesijaučiate ignoruojami? Juk ir verslas anksčiau siūlė savo investicijas į aikštelę. Bet kažkodėl keli tarnautojai nutarė tai daryti už miestiečių pinigus”, – politikams sakė R. Kulikauskas.

Iš tribūnos šia tema pasisakė ir Klaipėdos forumo atstovas Benas Volodzka. Anot jo, toks projektas ne tik sunaikins kultūros paveldą, bet ir prieštarauja darnaus judumo principui.

„Atgimimo aikštė turi vienyti klaipėdiečius, o ne skaldyti”, – sakė jis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”33211,33212,33213,33214,33215,33216,33217,33218,33219,33220,33221,33222,33223,33224″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

7 Comments

  1. D.e.n.

    Jeigu tiek žmonių pasisakė PRIEŠ, tai ko dar šitiems reikia??

    Reply
  2. Ramunė Staševičiūtė

    Atsiprašau, matyt, apsirikau pati. Sėkmės!

    Reply
  3. Ramunė Staševičiūtė

    O kur dingo kiti komentarai? Matau tik tris. Vakar buvo žymiai daugiau.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ponia Ramune, tikriausiai turite omenyje kitą straipsnį – „Bandys stabdyti…”. Komentarų tikrai netriname, nebent būtų visiškai neetiški. Tokių dar lyg ir nepasitaikė.

  4. Va kaip yra

    Valdininkai išrado naują būdą gudriai prakišti atskirus sprendimus, sujungdami į visą kompleksą. Šiai požeminei aikštelei buvo gautas pritarimas iš miesto tarybos, kai Atgimimo aikštės projektas buvo numatytas Strateginiame miesto plane ir jam pritarė miesto politikai. O plane yra numatyta daugybė projektų ir vienas konkretus Atgimimo aikštės projektas tiesiog pasimetė visuose kituose. Jeigu miesto taryba pritaria visam projektų komplektui, tai reiškia yra pritarimas jame esantiems projektams. Todėl šiuo atveju tarybos sprendimo nebereikia Atgimimo aikštės projekto patvirtinimui. Dabar miestiečiai akylai stebės jų tolimesnį veiksmą.

    Reply
  5. Mantas

    Šaunuoliai Klaipėdos forumo nariai ir palaikytojai. Kartu prisijungė ir seniūnaičiai ir istorikai, architektai.
    Liberalai tiek metų savivaliauja, kad jau buvo pamiršę, ką reiškia, kai idiotiškam, plagijuotam ir sprendimui bandoma rimtai pasipriešinti.
    Tegul miestiečiai daugiau įsitraukia ir kalba apie tai kas yra akivaizdi afera.

    Reply
  6. Jo

    71.8% pasisakė prieš.Apklausoje dalyvavo 20 žmonių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Miestas

Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This