Mokė jaunimą savanoriauti

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad ruošiasi įgyvendinti savanoriškos veiklos tarnybą.

Pranešama, kad į surengtus mokymus atvyko 21 savanoriauti panoręs jaunuolis bei savanorius norinčių priimti organizacijų atstovai iš Gargždų atviro jaunimo centro, Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro, Gargždų krašto muziejaus, muzikos mokyklos ir kitų organizacijų. Norą akredituotis kaip savanorius priimanti organizacija pareiškė 15 biudžetinių  įstaigų.

Mokymus būsimiems savanoriams nuo 14 iki 29 metų vedė Kauno „A.C. Patria“ savanorių centro lektorės Birutė Daugėlienė ir Betina Gaertner.

Pranešama, kad mokymai vyko dviejose grupėse. Pirmojoje susirinkę būsimieji savanoriai  nagrinėjo savanorystės programas, kalbėjo apie savanorio kompetencijas ir motyvaciją, kūrė savo, kaip savanorio, profilį.

Kitoje grupėje susirinkę savanorius priimančių organizacijų kuratoriai stiprino savo kompetencijas dirbti su savanoriais, diskutavo apie savanoriams sąlygų sudarymą, mokėsi vaizdingai, patraukliai pristatyti savo įstaigą.

Mokymus vainikavo abiejų grupių draugiškas susitikimas. Savanoriai pasirinko, kokiose įstaigose norės savanoriauti. Jie turės įsipareigoti savanoriauti ne mažiau 6 mėnesius pasirinktoje organizacijoje ir ne mažiau 40 val. per mėnesį.

Jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė informavo, kad savanorystės startui dar būtini atitinkami teisiniai dokumentai, kuriuos rengia Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir artimiausiu metu žada juos pateikti Savivaldybėms.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Dešimtims Klaipėdos rajono jaunuolių – pirmoji darbo patirtis

Pernai sėkmingai startavusi Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programa ir šiemet sulaukė gausaus būrio jaunuolių, pasiryžusių vasaros ...
2021-07-21
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose jaunimui nėra kada nuobodžiauti

„Gargždų atviro jaunimo centro komandos dėka nusprendžiau tapti savanore. Jie mane skatino padėti kitiems, atrasti save ir išbandyti naujus iššūkius, ...
2020-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This