Kaip mokyklos išnaudoja prailgintus mokslo metus?

Švietimas

Šiais mokslo metais mokiniams ugdymo procesas truks kiek ilgiau – išskyrus pradinių klasių mokinius ir abiturientus, visos kitos klasės vasaros atostogų išsiskirstys birželio 15 dieną.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pranešime teigiama, kad mokyklos ir savivaldybės pačios galėjo nuspręsti, kaip prasmingai panaudoti ir išdėlioti pailgintas mokslo metų dienas.

Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijoje papildomos dienos bus skirtos įvairiai praktinei, pažintinei veiklai ir išdėstytos per visus mokslo metus.

„Dalis dirbs klasėse, žinau, kad istorijos mokytoja yra suplanavusi pamokas netoli mūsų esančiame Žardės piliakalnyje“, – sakė Liudviko Stulpino progimnazijos direktorė Diana Čedavičienė. Palmiros Mart nuotr.

„Iki birželio 15 d. mokiniams vyks pamokos. Bet tai nereiškia, kad visi mokiniai sėdės tiktai suoluose. Dalis dirbs klasėse, žinau, kad istorijos mokytoja yra suplanavusi pamokas netoli mūsų esančiame Žardės piliakalnyje“, – ŠMM pranešime cituojama mokyklos direktorė Diana Čedavičienė.

Simono Dacho progimnazija nusprendė, kad papildomas dienas irgi išdėlios per visus mokslo metus ir jas skirs ne įprastoms pamokoms, bet mokymuisi per praktiką.

Mokyklos direktorė Daiva Marozienė sako, kad mokytojai parengė specialias įvairių dalykų programas, pvz., viena lituanistinė programa vadinosi „Jūra ir daiktai“, buvo suformuotos grupės iš skirtingų klasių mokinių. Viena diena buvo skiriama tik toms veikloms. Mokiniai tyrė Dangės vandenį, augino bakterijų pasėlius, su tikybos mokytoju atliko užduotis bažnyčiose, kiti mokėsi gaminti sveikuoliškus patiekalus ir t. t.

Pranešama, kad Lietuvoje mokslo metai buvo vieni trumpiausių Europoje – 34 savaitės. O mokiniai atostogavo bene ilgiausiai – beveik 4 mėnesius. Kitose šalyse mokslo metai trunka 37–40 savaičių. Ir iki 2007 m. Lietuvoje mokiniai mokėsi 39 savaites, bet po to mokslo metai nuolat trumpėjo.

Teigiama, kad Lietuvos  mokinių pasiekimai tarptautiniuose tyrimuose gana prasti, trūksta laiko geriau išmokti, pasikartoti, programos paskubomis perbėgamos per 34 mokymosi savaites.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Metų mokytojas: „Mano tikslas – kad kiekvienas patirtų sėkmę“

Artėjant Tarptautinei mokytojų dienai, minimai spalio 5-ąją, uostamiesčio savivaldybė antradienį tradiciškai pagerbė Klaipėdos pedagogus. Ir jos atstovai, ir 23-iuoju miesto ...
2023-10-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Įskilusi Simono Dacho progimnazijos siena atvėrė ir daugiau palikto broko

1930 metais statytame Simono Dacho progimnazijos pastate, esančiame Kuršių aikštėje 3, atlikus Klaipėdos miesto savivaldybės skirtą ekspertizę, buvo nustatyta pavojinga ...
2023-03-09
Skaityti daugiau

Švietimas

Finansinio raštingumo „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovaus klaipėdiečiai

Teisę atstovauti Lietuvai finansinio raštingumo „Eurovizijoje“ – Europos pinigų viktorinos tarptautiniame finale, kuris 13–15 metų mokinius sukvies jau ketvirtąjį kartą, ...
2021-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This