Modestas Paulauskas: „Abiejų komandų galimybės vienodos”

Sportas

Trečiadienį Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai Vilniuje, „Siemens“ arenoje, turi galimybę trečiąkart klubo istorijoje iškovoti kelialapį į Lietuvos krepšinio lygos finalą. Lemiamos, jau penktosios, šio sezono „Neptūno“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ pusfinalio serijos rungtynės prasidės šįvakar nuo 18.50 val.

Šią dvikovą tiesiogiai iš Vilniaus transliuos BTV televizija, bet ištikimiausi „Neptūno“ sirgaliai autobusais ir nuosavais automobiliais vyks į sostinę palaikyti savo mėgstamos komandos.

Bcneptunas.lt nuotr.

Šio vakaro nugalėtojų finale jau laukia Kauno „Žalgiris“, o pralaimėtojai su Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa kovos dėl bronzos medalių.

„Trauktis ar taupytis jėgų nebėra kur. Laukia žūtbūtinis mūšis. Neptūniečiai, jūs šį sezoną demonstruojate išskirtinį sportinį pyktį, nepalaužiamą kovotojų dvasią ir pasiaukojantį žaidimą iki paskutinės rungtynių sekundės. Ir net nebelaukiant kaip pasibaigs lemiamos rungtynės Vilniuje, jau dabar galima dėkoti visai komandai, jos trenerių štabui už puikų sezoną, išbandymų kuriame pakaktų visiems trims, o kai kam tai būtų buvę net neišgyvenama… Atlaikėte, susitelkėte, įrodėte – „Neptūnas“ yra „Neptūnas“ ir viskas visiems suprantantiems ir išmanantiems tuo pasakyta. Sėkmės sostinėje, Klaipėda su jumis!“, – savo Facebook paskyroje rašė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Bcneptunas.lt susisiekus su Klaipėdos meru, jis dar pridūrė, kad tiki, jog sezono metu patirti išbandymai „Neptūno“ vyrus sustiprino morališkai, emociškai ir dvasiškai.

„Sezono viduryje komanda šiek tiek nubyrėjo, tačiau tai tik dar labiau uždegė likusių žaidėjų kovinę dvasią ir pasiaukojantį darbą dėl savo miesto garbės. Didžiuojuosi neptūniečiais, kaip ir, manau, visa Klaipėda. Galiu pabrėžti: Klaipėda visada buvo, yra ir bus su jumis. Tikiu, kad galite iškelti „Neptūno“ vėliavą į dar aukštesnę kalvą. Jūs esate tarp keturių stipriausių LKL ekipų, žinant ką teko patirti sezono eigoje, puikiai atlikote savo darbą, tad lemiamose pusfinalio serijos rungtynėse mėgaukitės krepšiniu, – prieš lemiamas pusfinalio rungtynes įkvepiančias mintis neptūniečiams siunčia V. Grubliauskas.

Jam pritarė ir vienas tituluočiausių (olimpinis, Europos ir pasaulio krepšinio čempionas) Lietuvos krepšininkų, Klaipėdoje sportinį kelią praėjęs Modestas Paulauskas (nuotr.)

„Esu „Neptūno“ sirgalius, tad giliai širdyje tikiu ir noriu, kad laimėtų „Neptūnas“. Tačiau išliksiu diplomatiškas ir pasakysiu, kad abiejų komandų galimybės yra vienodos – po 50 procentų. „Neptūnas“ paskutiniu metu išvykoje žaidžia net dar geriau nei namuose, tad tai, jog lemiamos pusfinalio serijos rungtynės vyks Vilniuje – nieko baisaus. Viskas yra įmanoma ir tą „Neptūno“ vyrai per paskutinius metus įrodė. „Neptūno“ treneriai žino visus vaistus ir priemones, kaip reikia išsigydyti nuo „Lietuvos ryto“ atakų, kaip rasti prieš jų puolimą priešnuodžių. Belieka palinkėti, kad neptūniečiai lemiamose serijos rungtynėse neišradinėtų dviračio, o darytų tai, ką moką ir gali. Tada viskas bus gerai“, – akcentavo M. Paulauskas.

Komentuodamas pirmadienį namuose iškovotą pergalę, „Neptūno” treneris Kazys Maksvytis sakė, kad tai buvo kiek neįprastos rungtynės.

„Turbūt pirmosios šį sezoną, kai iš tokio didelio minuso prieš aukšto lygio komandą sugebėjome laimėti. Dvikovą pradėjome labai prastai, tačiau vėliau šiek tiek suaktyvinome gynybą, neleidome varžovams įžaisti kamuolio ir tai pasiteisino. O antroje rungtynių pusėje buvo nervų karas ir, ačiū Dievui, mes jį laimėjome. Džiaugiuosi savo komanda“, – iškart po rungtynių sakė treneris.

„Mes visos serijos metu, išskyrus kelias prastesnes atkarpas, laikomės savo plano ir išties žaidžiame neblogai. Dabar LKL pusfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatas 2:2 ir viską vėl lems vienerios rungtynės. Taigi, važiuosime į Vilnių. Jei jau pasakėme A, bandysime pasakyti ir B”, – optimizmo nestokojo K. Maksvytis.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This