Savaitgalį – nemokamas koncertas Neringoje

Regionas

Šį šeštadienį, birželio 9 d. 19 val. Liudviko Rėzos kultūros centro parodų salėje Juodkrantėje (L. Rėzos g. 8) bei sekmadienį 13 val. Nidoje Evangelikų liuteronų bažnyčioje (Pamario g. 37) vyks koncertas „Late Junction“.

Britams gerai pažįstamas žodžių junginys „Late Junction“ – tai melomanų pamėgta ir prestižinių apdovanojimų sulaukusi radijo stoties BBC 3 laida. Šios laidos sudaromų programų patrauklumas – tai unikali klausymosi patirtis, kuomet viduramžių baladės skamba greta XXI a. elektroninės muzikos, o alternatyvus džiazas maišomas su folkloru. Netikėti deriniai stebina ir atveria kitokius muzikos klausymo kontekstus.

Atliepdama garsiosios BBC 3 programos kuriamą klausymo tradiciją, Lietuvos muzikos ir teatro akademija kviečia į koncertą „Late Junctions“ – netikėtas, autentiškų garso derinių ir žanrų jungtis.

Itin retai Lietuvos koncertų salėse skambantis balso tembras (kontratenoras), dažniau su lietuvių liaudies repertuaru tapatinamas muzikinis instrumentas (kanklės), barokinės arijos bei minimalizmo ir postminimalizmo kūriniai – visa tai taps komponentais, sukursiančiais organišką ir netikėtą koncerto programą.

Pranešime teigiama, kad Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainininkų ir instrumentininkų atliekamų kūrinių jungtys sukurs sakralumo ir misticizmo pojūtį, įprasminantį Neringos unikalumą.

Atlikėjai: Ieva Skorubskaitė, Viltė Gineitytė, Viktorija Šedbaraitė, Kristina Jurevičiūtė, Milda Zapolskaitė, Ingrida Alonderė, Vaidas Bartušas, Daniel Monteagudo Garcia,   Tomas Kreimeris, Jevgenijus Kovalčukas. Kankliuos Lina Žilinskaitė, Ramunė Balčiūnaitė ir Anė Lažauninkaitė.

Koncerto programoje skambės Jono Tamulionio „Perpetuum Mobile“, Giulio Caccini  „Amarilli mia bella“ Philip Glass „Glassworks: Opening“, Francis Poulenc „Ave Verum Corpus“, Henri Purcell „Sound The Trumpet“, Josep Alarcón „Nexo“, Ēriks Ešenvalds „O Salutaris Hostia“ ir „Stars“, David Lang „I Lie“, Indrės Stakvilės „Didysis kalnų ežeras“, XVI a. giesmė iš „Piae Cantiones Gaudete“, „Pastime With Good Company“.

Įėjimas laisvas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Baroko genijaus opera - Klaipėdoje

Gruodžio mėnesį pirmą kartą Lietuvoje nuskambėjusi opera „Orlando furioso“ atvyksta į pajūrį. Jau šį penktadienį, sausio 11 d., 18.30 val. Klaipėdos ...
2019-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This