Klaipėdos uoste – nauja laivybos linija

Uostas ir jūra

Klaipėdos uoste darbą pradės nauja laivybos linija, sujungsianti Lietuvą su Skandinavija.

Uosto direkcija praneša, kad jau šeštadienį, birželio 9 d. į Klaipėdą  atplaukia pirmasis keltų operatoriaus „TT-Line“ keltas, kuris reguliariai kursuos tarp Klaipėdos ir Treleborgo uostų.

Pranešama, kad tai didžiausias ro-ro tipo laivų uostas Švedijoje. Pirmasis šios linijos keltas Klaipėdoje švartuosis šeštadienį 23.30 val.

„Bet kokios naujos laivybos linijos atsiradimas – gera žinia tiek verslui, tiek gyventojams. Galime pasidžiaugti, kad naujo keltų operatoriaus atsiradimas padės dar glaudžiau bendradarbiauti Lietuvos ir Skandinavijos rinkoms. Mūsų statistika rodo, kad pagal pervežimus jūra su Švedija susiję kroviniai sudaro didelę dalį visų Klaipėdos uosto krovinių. 2017 metais svarbiausių Klaipėdos uosto partnerių dešimtuke Švedija užėmė ketvirtą vietą“, – pranešime cituojamas  Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Keltų operatoriaus „TT-Line“ keltai švartuosis prieš ketverius metus pastatytame Klaipėdos centriniame terminale (CKT). Čia vienu metu galima švartuoti tris bet kurio tipo laivus: ro-ro, ro-pax keltus, kruizinius laivus.

„Galime pasidžiaugti, kad, vystydamas linijinių keltų susisiekimą Baltijos jūros regione, keltų operatorius „TT-Line“ pasirinko Klaipėdos uostą ir jame veikiantį CKT. Tai reiškia, kad mūsų ir Uosto direkcijos investicijos, nuolatinis tobulėjimas, IT technologijų taikymas ir modernus požiūris į uosto paslaugas duoda teigiamą rezultatą. Esame įsitikinę, kad nauja Skandinavijos kryptis bus patraukli augančiam Lietuvos įmonių eksportui, motyvuos lietuvius daugiau keliauti ir didins į uostamiestį atvykstančių svečių skaičių“, – sako CKT vadovas Karolis Grigalauskas.

Plauks kartą per savaitę

Keltas tarp Klaipėdos ir Treleborgo kursuos kiekvieną šeštadienį. Iš Treleborgo keltas išplauks 6 val. ryto, į Klaipėdą atvyks tą pačią dieną 23.30 val. Grįžtamuoju reisu iš Klaipėdos bus išvykstama sekmadienį 1.30 val. ir atvykstama į Treleborgą 17.30 val. Paslauga vasaros laikotarpiu teikiama ro-pax tipo keltais „Tom Sawyer“ ir „Robin Hood“.

Keltai gali gabenti apie 2000 linijinių metrų krovinį, t. y. gali talpinti 130 vnt. sunkiosios ratinės technikos trijuose deniuose, įskaitant pavojingus krovinius, taip pat siūlomos 163 kajutės, kuriose galima apgyvendinti daugiau nei 300 keleivių.

„Pristatydami naująją „TT-Line“ kryptį į Klaipėdą, mes praplėtėme savo maršrutų tinklą į rytus ir siūlome savo klientams jungtį su Baltijos šalimis, kurios yra populiari atostogų kelionių kryptis, taip pat suteikiame Baltijos šalyse gyvenantiems klientams tiesioginį reisą į Skandinaviją“, – sako ir „TT-Line“ krovinių vadybininkas Björnas Saschenbreckeris.

„TT-Line“ taip pat siūlo kelias kasdieninio susisiekimo jungtis iš Treleborgo į Travemiundę, Rostoką ir Svinouiscį. Uostas tiesiogiai sujungtas su Švedijos greitkelių sistema bei Malmės ir Kopenhagos metropolijų regionais.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This