Miniatiūrinę Kretingą sukūrė patys miestiečiai

Fotoreportažai, Regionas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Daugiau nei 200 rankų ir trys mėnesiai itin kruopštaus darbo kuriant miniatiūrinę istorinę Kretingą.

Moksleivių ir jų mokytojų rankomis 3D spausdintuvu iš molio, bičių vaško, gipso, glazūros, plastiko ir kitų įvairių medžiagų sukurtas sumažintas Kretingos muziejus su žiemos sodu, Pranciškonų vienuolyno pastatų kompleksas, Kretingos lurdas ir dar šeši žymiausi miniatiūriniai Kretingos miesto statiniai.

Kovo mėnesį įvairių Kretingos mokyklų moksleiviai, vadovaujami mokytojų, dienos centrų lankytojai, o taip pat ir neįgalieji pradėjo kurti devynis skirtingus statinių maketus, kurie bus pristatyti birželio 16 dieną Kretingos miesto šventės metu. Miesto Rotušės aikštėje po atviru dangumi vyks įspūdinga miniatiūrinės istorinės Kretingos maketų paroda. Kai kurie iš maketų sutemus džiugins šviečiančiais elementais.

Kretingos Simono Daukanto progimnazijos dailės mokytoja Živilė Sabaliauskaitė sako, kad vieną žymiausių – Pranciškonų vienuolyno pastatų komplekso maketą – kūrė apie 40 moksleivių.

„Siekėme apjungti kuo daugiau vaikų, dirbome ne tik studijoje, bet ėjome į ekskursiją vienuolyne, atlikome matavimus prie bažnyčios, mokėmės iš nuotraukų atkurti realias proporcijas, kad vaikai kuo geriau suprastų statinio ypatybes“, – pranešime spaudai cituojama dailės mokytoja Ž. Sabaliauskaitė. Pasak jos, vaikai noriai prie projekto dirbo net savaitgaliais, per tris mėnesius nė vienas neprarado motyvacijos ir labai didžiuojasi savo sukurtu projektu, nes į jį įdėjo labai daug darbo ir kruopštumo.

Visus unikalius devynis rankų darbo miniatiūrinės istorinės Kretingos objektus kviečiama apžiūrėti birželio 16 dieną Kretingos miesto šventės metu, kuri vyks kartu su Šv. Antano atlaidais.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”34370,34371,34372,34373,34374,34375,34376,34377,34378,34379,34380,34382,34383,34384″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This