Klaipėdoje jau Vasarvidis

Kultūra

Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto 22) ketvirtadienį, 17.30 val. atidaroma Natalijos Yanekinos tapybos paroda „Vasarvidis”.

„Vasarvidis – gamtos šventė. Man tai – tapybos šventė, sielos šventė ir šios šventės šeimininkė – moteris. Laikas daro įtaką madai, stiliui, moters vaidmeniui, tačiau nekeičia moters esmės. Moteris – tai daug daugiau, nei galėtume apibrėžti sąvokomis „laikas“, „tipiškas įvaizdis“, „žanras“ ir kt. Dailininkas apdovanotas gebėjimu matyti moterį, ir matyti ją ypatingai, matyti jos prigimtį. Tačiau kaskart matyti ją vis naujai ir perteikti ant drobės savo santykį su ja. Todėl mano parodos koncepciją galima būtų apibūdinti taip: ne moteris, kaip tapybos objektas, o tapyba – kaip priemonė ir būdas pažinti moterį”, – savo kūrybą pranešime komentuoja N.  Yanekina.

Šioje parodoje autorė pateikia moters vaizdinių įvairovę: jausmingų ir viliojančių, ironiškų ir kasdieninių, lyriškų ir monumentalių.

Natalia Yanekina kuria savitu atpažįstamu tapybos stiliumi. Jos moterų portretai dekoratyvūs, pasižymintys stipria vidine jėga ir nuotaikų kaita. Keistų formų kampuotumas, griežti kontūrai, spalvinių dėmių kontrastai užkoduoja vis kitokį, su niekuo nesupainiojamą moters gyvenimo momentą. Dailininkė savo kūryboje fiksuoja įvairias būsenas, emocijas, patirtis, artimas ir jungiančias bendrystei daugelį moterų. Tai savotiški moterų jausmų ir išgyvenimų dienoraščiai.

Paroda veiks iki liepos 11 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Miesto centre siautėjo arši dailiosios lyties atstovė

Klaipėdos policija pirmadienį pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl užpultų dviejų moterų. 63 metų nukentėjusiosios teigimu, praėjusį penktadienį apie 14 val. ...
2023-05-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Įspūdžiai, virstantys spalvomis

Ketvirtadienio popietę Naujoje Klaipėdos galerijoje atidaryta Natalios Yanekinos tapybos paroda „Trumpos istorijos“. „Labai ilgai galvojau, kaip pavadinti šią parodą. Man ...
2022-08-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia paroda „Trumpos istorijos“

Rugpjūčio 11 d., ketvirtadienį, 17.30 val., Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22 ) vyks Natalios Yanekinos tapybos parodos „Trumpos ...
2022-08-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This