Sulaikė cigarečių kontrabandą

Kriminalai ir nelaimės

Antradienio pavakarę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai autostradoje Kaunas – Klaipėda, Klaipėdos rajone, sustabdė uostamiesčio link važiavusį automobilį „Citroen C4“ baltarusiškais numeriais. VSAT pareigūnai jau turėjo duomenų, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Atlikus automobilio patikrą rentgenu jo kėbule pastebėtos, įtarta, įrengtos slėptuvės.

Automobilį vairavo 41-erių Baltarusijos pilietis, kuris vyko kartu su 17-mečiu sūnumi. Vairuotojas  teigė, kad skolintu automobiliu jie į Lietuvą atvykę susipažinti su sūnaus  stojimo į aukštąją mokyklą galimybėmis bei aplankyti žymias šalies vietas.

„Citroen C4“ buvo nuvarytas į Klaipėdos teritorinę muitinę. Čia atlikus automobilio patikrą rentgenu jo kėbule pastebėtos, įtarta, įrengtos slėptuvės. Detaliai mašina apžiūrėta ją pristačius į Klaipėdoje esančią VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinę. Variklio skyriuje užmaskuotose slėptuvėse pasieniečiai rado 1323 pakelius cigarečių „Minsk 5 Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Po apklausos baltarusis paleistas.  Jam ir sūnui teko ieškoti būdų, kaip grįžti į savo šalį. Mat pasieniečiai 2009 m. pagamintą  „Citroen C4“ kaip kontrabandos gabenimo priemonę saugo savo teritorijoje. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui gresia administracinė bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų. Teismas, kuris nagrinės šią bylą, gali konfiskuoti ir automobilį „Citroen C4“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis kontrabandininkas įpročių nekeičia

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį, jau pernai baustą už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Šįkart savo namuose ir pagalbinėse patalpose jis ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už iš narkotikų verslo įgytus pinigus pirko automobilius, namus, laivą

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 30 ir 33 metų Klaipėdos rajono gyventojai kaltinami ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This