Turizmo sodybos – ir poilsiui, ir šeimos šventėms

Regionas

Klaipėdos rajone šiuo metu veikia 49 kaimo turizmo sodybos.

Savivaldybės nuotr.

Rajono savivaldybė praneša, kad vis daugiau sodybų siūlo ne tik pasikaitinti pirtyje, bet ir plaukti baidarėmis, užsiimti sportine veikla, pavyzdžiui, žaisti krepšinį, futbolą, tenisą, žvejoti, jodinėti žirgais, važinėti dviračiais, riedžiais, plaukioti vandenlentėmis. Sodybos siūlo ir unikalias edukacines programas: vaistažolių rinkimą, gintarų gaudymą, duonos ir Mažosios Lietuvos pyragų degustacijas. Kai kuriose sodybose organizuojamos vasaros stovyklos, vykdomos gintaro ir garso terapijos.

„Pastebime, kad vis daugiau kaimo turizmo sodybų užsiima asmeninių švenčių rengimu. Tai suprantama, nes dauguma žmonių savo šeimos šventes nori švęsti išpuoselėtoje aplinkoje, gamtoje. Šiuo metu tik asmeninių švenčių rengimu užsiima 10 kaimo turizmo sodybų, tik poilsį siūlo – 20, o 19 sodybų kviečia ir ilsėtis, ir rengti šeimos šventes. Vasaros sezono metu, pradėjus atostogauti šeimoms, kaimo turizmo sodybose žmonės lankosi ne tik savaitgaliais, bet ir visą savaitę. Įdomu tai, kad Klaipėdos rajone, žmonės mielai renkasi ne tik poilsį su nakvyne ir maitinimu pačiose sodybose, bet tiesiog nuomojasi poilsio aikšteles sodybų teritorijose, kuriose jie gali naudotis pavėsine, šašlykine, suoliukais, stalais, o jei nori pasilikti nakvoti – gali pasistatyti ir palapines. Tokį poilsį mėgsta žmonės, išsiilgę gamtos, norintys pastovyklauti, o ne praleisti naktį viešbutyje“, – pranešime cituojama mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Ji kartu su  Turizmo informacijos centro direktore Daiva Buivydiene lankėsi kai kuriose rajono kaimo turizmo sodybose, kur domėjosi jų veikla, turistams siūlomomis paslaugomis.

Anksčiausiai turizmo sezonas pradedamas Drevernoje. Čia jau nuo balandžio mėnesio renkamos grupės, dalyvaujančios „Žuvies kelyje“. Tai itin populiari programa, kurią mėgsta lietuvių ir užsienio turistai bei vietiniai rajono gyventojai, norintys ne tik papramogauti, bet ir turiningai praleisti laisvalaikį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Dėl laivybos Vilhelmo kanale – rezoliucija ministerijoms

Iš Klaipėdos kelias ministerijas turėtų pasiekti rezoliucija, kuria bus siekiama atkreipti dėmesį į Vilhelmo kanalo problemas ir ieškoti galimybių jame ...
2021-09-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Reisinė „Dreverna“ atplauks į Jūros šventę su dainomis

Istorinį medinių burinių laivų laivyną puošia reisinė „Dreverna“. Laivo tipo pavadinimas „reisinė“ – atsirado dėl to, kad šiais laivais galėjo ...
2021-07-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This