Vyr. gydytojų konkursai – su siurprizu

Svarbu, Sveikata

Nors Klaipėdos savivaldybei, surengusiai trijų jos sveikatos įstaigų vadovų konkursus, kiekviename iš jų teko „rinktis” tik iš vieno kandidato, be staigmenos šįkart nebus apsieita.

Šiuo metu atostogaujanti ilgametė Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytoja Klaudija Bobianskienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad nedalyvavo šios įstaigos vadovo konkurse ir nuo liepos pasitrauks iš užimamų pareigų. Mūsų duomenimis, ją pakeis vienas iš šioje įstaigoje dirbančių vyrų medikų.

Klaipėdos vaikų ligoninė jau netrukus turės naują vadovą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Gegužės 24-ąją Savivaldybė paskelbė konkursus Klaipėdos sveikatos priežiūros centro, Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) ir Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiųjų gydytojų pareigoms eiti 5 metų trukmės kadencijai.

Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė „Atvirai Klaipėdai“ teigė, kad iš viso buvo 4 pretendentai, tačiau vienas, ketinęs dalyvauti Vaikų ligoninės konkurse, persigalvojo, tad kiekvienai įstaigai buvo likę po vieną kandidatą.

Inga Gelžinytė-Litinskienė sakė, kad visi dalyviai komisijos buvo įvertinti teigiamai ir laimėjo konkursus, tačiau kol kas jų pavardės neskelbiamos, kol negautos specialiųjų institucijų pažymos.

Pašnekovės teigimu, pretendentų žodinio pokalbio ir raštiško teksto rezultatus vertino komisija, kurioje buvo ji pati, liberalė vicemerė Judita Simonaivičiūtė, jos bendrapartietis miesto Tarybos sekretorius Modestas Vitkus, Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė ir Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

K. Bobianskienė, „Atvirai Klaipėdai” patvirtinusi, kad nedalyvavo konkurse, tokį savo sprendimą motyvavo teiginiu, kad „viskam yra pradžia ir pabaiga”.

Pasak šiuo metu atostogaujančios gydytojos, jos dabartinė kadencija baigiasi liepos 1-ąją.

„Pagyvensim, pamatysim”, – paklausta, ką ketina daryti toliau, sakė nuo 1997-ųjų įstaigai vadovaujanti pašnekovė.

Nuo tų pačių metų Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyr. gydytoja dirbanti Loreta Venckienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog dalyvavo šiame konkurse, tačiau perspektyvas komentavo santūriai.

„Šiais laikais nežinosi, iš kur kokios pažymos plaukia”, – sakė ji.

Klaipėdos universitetinei ligoninei nuo 1982 m. (išskyrus 2000-2001 m., kai dirbo sveikatos apsaugos ministru premjeraujant Rolandui Paksui) vadovaujantis Vinsas Janušonis tradiciškai į skambučius neatsiliepė. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, jis ir buvo tas vienintelis kandidatas, dalyvavęs konkurse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This