Rengia parodą be pavadinimo

Kultūra

Birželio 21 d., ketvirtadienį, 18 val. Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus KLAIPĖDOS GALERIJOJE (Bažnyčių g. 6, antras aukštas) bus pristatoma tekstilės menininkės, telšiškės Virginijos Degenienės personalinė tekstilės darbų paroda „Be pavadinimo“. Visą pasaulį apkeliavusioje parodoje eksponuojami pastarojo dešimtmečio jos kūrybos darbai.

V. Degenienė gimė Merkinėje, Varėnos r. Studijavo Valstybiniame Dailės institute (dabar – Vilniaus dailės akademija), Tekstilės katedroje, kur įgijo rūbų modeliuotojos kvalifikaciją. Šiuo metu dirba VDA Telšių fakulteto Aprangos ir mezgimo dizaino specializacijos dėstytoja. Nuo 1990 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narė, nuo 2003 m. – WTA (World Textile Art) garbės narė.

Kurdama V. Degenienė daugiausia dirba mažosios tekstilės srityje. Pirmieji menininkės tekstilės darbai buvo atlikti klasikine gobeleno technika. Vėliau kūrėja surado savo originalią techniką – kelių sluoksnių megztus šilko ažūrus. Palaipsniui nuo dvimačių kompozicijų perėjo prie erdvinių formų, naudodama linijinius metalo karkasus ar organinio stiklo plokšteles.

„Tekstilės kūriniai – savotiškos buities objektų interpretacijos, prisiminimai apie vaikystės pasakas ir svajones, žvilgsnis į gyvenimo trapumą ir nepastovumą“, – pranešime cituojama V. Degenienė.

Komentuodama savo kūrybos braižą – miniatiūrų formatą, tekstilininkė sako, kad „mini formatus padiktavo asmeninio gyvenimo sąlygos, kita vertus – [tai] autorinė technika, kuri be galo imli laikui.”

Menininkės kūriniai pasižymi savotišku architektūriniu universalumu – juos galima laisvai formuoti erdvėje, sukuriant vis kitokį vaizdą.

Paklausta apie savo svajonių kūrinį, įprasminantį kūrybinį kelią, menininkė atskleidžia, kad kartais pasvajoja apie pasakos „Pelenė“ epizodo – aukso, sidabro, deimantinių drabužių iš riešutėlio atsiradimo – perteikimą: numegzti iš plonyčio šilko ar metalizuoto siūlo natūralaus dydžio sukneles taip, kad tilptų į 5x5x5 cm dėžutę…

Paroda lankytojų lauks iki liepos 18 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This