Kartu skatins jaunimo verslumą

Verslas

Klaipėdos miesto mokslo ir švietimo įstaigos bei verslas telkiasi bendram tikslui – skatinti inovatyvias jaunimo verslo projektų idėjas, įgyvendinant iniciatyvą „StartUp Klaipėda“.

Pirmadienį Klaipėdos universitete susirinko šešių švietimo, mokslo ir verslo įmonių atstovai, kurie pasirašė jungtinės veiklos sutartį.

Prie iniciatyvos „StartUp Klaipėda“ prisidės Klaipėdos universitetas, LCC tarptautinis universitetas, Klaipėdos licėjus, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, Klaipėdos universiteto Studentų sąjunga, verslo atstovų vardu – nacionalinis viešbučių tinklas „Tubinas“.

Klaipėdos universitete šešių švietimo, mokslo ir verslo įmonių atstovai pasirašė jungtinės veiklos sutartį. KU nuotr.

Idėjos iniciatoriai – Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Rekreacijos ir turizmo katedra, atstovaujama vedėjos prof. dr. Dianos Šaparnienės, Rekreacijos ir turizmo katedros Socialinių partnerių taryba, atstovaujama nacionalinio viešbučių tinklo „Tubinas“ steigėjo ir savininko Juozo Tubino.

Pasak D. Šaparnienės, bendraujant su socialiniais partneriais pastebėta, kad Klaipėdoje verslas yra atviras ir siekia bendradarbiauti su studentais, padėti jiems ugdytis verslumą.

„StartUp Klaipėda“ idėjos vizija – skatinti jaunimą generuoti inovatyvias verslo projektų idėjas ir taip prisidėti prie Klaipėdos miesto, regiono bei šalies socioekonominės pažangos. Be to, šia iniciatyva siekiama puoselėti mokslo, švietimo ir verslo bendradarbiavimą.

Ieškos mentorių

Pasirašius sutartį, prasidės parengiamieji darbai – verslininkų, kurie norėtų tapti studentų mentoriais, paieška.

„StartUp Klaipėda“ prisistatymo renginys ir pagrindinės veiklos pradžia numatoma spalio mėnesį: studentams ir moksleiviams bus pristatomi verslininkai mentoriai, jų verslo sėkmės istorijos. Tada bus formuojamos dalyvių, kurie dalyvaus susitikimuose, bendraus su verslo atstovais, generuos idėjas, grupės.

Laikinai einantis KU rektoriaus pareigas prof. dr. Artūras Razbadauskas sveikino idėją. Jo teigimu, studentų įsitraukimas, verslo bendradarbiavimas ir partnerystė yra labai svarbus dalykas, o „sutartis virs konkrečiais darbais”.

Klaipėdos miesto vicemeras Artūras Šulcas akcentavo, kad ši idėja ir veikla ne tik leis studentams turiningai leisti laiką, bet tai didelis žingsnis į jų asmeninę ateitį.

„Juk darbdaviai ieško žvitrių akių ir guvių protų, todėl tai – puiki galimybė atverti karjeros duris“, – pranešime cituojamas vicemeras.

Vienas iš iniciatyvos autorių – viešbučių tinklo „Tubinas“ steigėjas ir savininkas J. Tubinas prisipažino, kad šios dienos laukė jau seniai.

„Nekantriai laukiu pirmų susitikimų su studentais, svajoju, kad norinčiųjų išbandyti savo jėgas bus daug, jų idėjos bus unikalios, mūsų mentorių komanda – naudinga, o mokslo, švietimo įstaigos ir studentai sukurs puikius startuolius. Tai bus gera reklama Klaipėdai, miestui, kur gimsta verslai“, – sakė jis.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parko direktorė Roma Stubrienė linkėjo, kad ši unikali iniciatyva, sutelkusi net šešias mokslo, švietimo įstaigas ir verslo įmones, būtų gera pradžia Klaipėdos įstaigoms mokantis dirbti išvien. Klaipėdos švietimo įstaigų vieningumu džiaugėsi ir  LCC tarptautinio universiteto prorektorius akademiniams reikalams dr. JD Mininger’is, pabrėžęs, kad „LCC didelė garbė dalyvauti vykdant šį projektą”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This