Vasarą Palangoje – prancūzų filmai

Regionas

Birželio 22 d., penktadienį, Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud ir Prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Jean-Marie Sani lankysis Palangoje, kur drauge su Palangos miesto meru Šarūnu Vaitkumi atidarys prancūzų vasaros kino festivalį.

Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud atidarys prancūzų vasaros kino festivalį Palangoje , Palmiros Mart nuotr.

Renginio metu 18 val. taip pat bus atidaryta garsaus prancūzų fotogtafo André Perlstein fotografijų paroda, eksponuojama pirmą kartą Palangos Anapilyje. 18.30 val. bus parodytas atidarymo filmo „Bélier šeima”.

Palangos savivaldybė praneša, kad šis renginys – tai gražių santykių tarp Prancūzijos ambasados Lietuvoje, Prancūzų instituto Lietuvoje ir Palangos miesto savivaldybės vaisius. Palangos miestui išreiškus didelį susidomėjimą prancūzų kultūra, šiuo renginiu ne tik tęsiami jau pradėti darbai kultūros srityje, bet ir siekiama pritraukti kuo platesnį žiūrovų ratą.

Prancūzų vasaros kino festivalis vyks su šūkiu „Šios visos moterys!“ Bus parodyti devyni šio šimtmečio filmai, kuriuose žiūrovai išvys dešimt nuostabių įvairių kartų moterų, gyvai perteikiančių prancūzų kino įvairovę, turtingumą ir išradingumą.

Pranešama, kad visi filmai yra nauji, juose vaizduojamos stiprios, laisvos ir kūrybingos prancūzų kino moterys, kurias įkūnijo tokios aktorės kaip Nicole Garcia, Louane Emera, Audrey Tautou, Sandrine Kiberlain ir kt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Regionas

Neringoje įamžintas prancūzų karių atminimas

Neringos kultūrinį kraštovaizdį papildė dar vienas meninis akcentas, kviečiantis atkreipti dėmesį į mažai tyrinėtą Kuršių nerijos istorijos tarpsnį. Greta tako Saulės laikrodžio link atidengta skulptūrinė kompozicija-suoliukas prancūzų karių, prisidėjusių prie Kuršių nerijos kraštovaizdžio formavimo, atminimui.
2018-09-21
Skaityti daugiau

Politika

"Kadencijos baigiasi - gyvenimas tęsiasi"

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį susitiko su kadenciją baigiančiu Prancūzijos ambasadoriumi Lietuvoje Philippe Jeantaud. „Mano misija Lietuvoje – į pabaigą. Kai pirmą ...
2018-09-19
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje įamžins prancūzų karių atminimą

Rugsėjo 20-ąją, ketvirtadienį, Neringoje bus atidengtas memorialinis objektas, skirtas įamžinti prancūzų karių, prisidėjusių prie Kuršių nerijos kraštovaizdžio formavimo, atminimo įamžinimui. ...
2018-09-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This