Veiklos netrūko nei ugniagesiams, nei žiūrovams

Regionas

Priekulės Vingio parke vyko jau trečius metus iš eilės Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnybos organizuojamos mokomosios-parodomosios pratybos „Saugus kaimynas, saugus ir aš“. Organizuoti renginį, suteikusį daug džiaugsmo jo dalyviams ir žiūrovams, padėjo Gargždų priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai-gelbėtojai.

Organizatorių nuotr.

Šiemet į renginį atvyko Šilalės bei Kretingos rajonų savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesių-gelbėtojų komandos, Šiaulių profesinės sąjungos senjorų ugniagesiai gelbėtojai, Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo komanda ir šių tarnybų vadovai, atstovai iš Kauno bei Jurbarko.

Klaipėdos rajono savivaldybė ir priešgaisrinė tarnyba praneša, kad renginio metu buvo pašventintos dvi Savivaldybės lėšomis nupirktos panaudotos, tačiau geros būklės MERCEDES klasės mašinos. Galingos, 5000 l vandens bei 500 l putokšlio vežančios gaisrinės mašinos atiteko Agluonėnų ir Girkalių ugniagesių komandoms.

Po to prasidėjo renginio dalyvių varžytuvės. Dalyviai sprendė testus, varžėsi kovinėje rungtyje bei traukė žarną, pripildytą vandens. Gargždų priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai rodė, kaip yra karpomas ir pjaustomas automobilis, kuriame prispaustas žmogus po avarijos.

Drąsiausiems mažiesiems žiūrovams buvo duodama palaikyti ir bandyti kirpti specialiosiomis žirklėmis, pavaikščioti po imituojamas uždūmintas patalpas, pajausti tą stresą, kuris gali atsirasti kilus tikram nelaimingam įvykiui. Norintys galėjo didžiuliu keltuvu pasikelti į 45 m aukštį ir pajausti, kaip tenka dirbti ugniagesiams tokiomis sąlygomis.

Klaipėdos apskrities ugniagesiai žiūrovams pristatė dūmų detektorius, papasakojo apie jų įsirengimą ir veikimą. Policijos atstovai ženklino dviračius, žiūrovai, užsidėję specialius akinius, galėjo pajausti, kaip atrodo aplinka ir kaip sunku vaikščioti pavartojus alkoholį.

Pranešama, kad renginį rėmė Lietuvos ugniagesių-gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimas ir Brožių kaimo bendruomenė, kuri susirinkusiuosius vaišino skaniu šiupiniu, ledais ir gaiviaisiais gėrimais.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai gelbėjo du nelaimėlius

Klaipėdos regiono ugniagesiai pirmadienį padėjo medikams suteikti pagalbą dviem nukentėjusiems žmonėms. Ryte, apie 7.30 val, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Regionas

Veiviržėnuose - parodomosios ugniagesių pratybos

Birželio 10-ąją, šeštadienį, 10 val. Veiviržėnuose, Veiviržo upės slėnyje, vyks ugniagesių-gelbėtojų mokomosios parodomosios pratybos „Gyvenkime saugiai“. Klaipėdos rajone ugniagesių-gelbėtojų parodomosios ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This