Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2018-06-21 |
Pranešama, kad rekonstruojama „Švyturys Brewery“ alaus darykla liepos pradžioje atvers duris miesto gyventojams ir svečiams.
Darykloje nuolat bus rengiamos ekskursijos ir degustacijos, šalia esančiame gastrobare bus siūlomas ne tik maistas, bet ir renginiai bei koncertai, veiks aludarystės istorijos Klaipėdos krašte ekspozicija, kurią surinkti padėjo Lietuvos gyventojai.
Šios ekspozicijos tikslas – papasakoti apie aludarystės raidą Klaipėdos krašte dar nuo XIII amžiaus, paaiškinti įmonės istorijoje naudojamos erelio ir švyturio simbolikos priežastis, atskleisti tarpukario įdomybes ir sovietmečio keistenybes alaus rinkodaroje, pasidžiaugti alaus kultūros perversmu ir naujųjų laikų eksperimentais.
Kelis mėnesius visi Lietuvos gyventojai buvo kviečiami prisidėti renkant unikalią ekspoziciją ir pasidalinti namie saugomais eksponatais su naujosios alaus daryklos lankytojais. Ekspozicijos kolekcijoje saugomi aludarystės raidos įrodymai bus įdomūs tiek aludarystės gerbėjams, tiek naujų įspūdžių ieškantiems svečiams.
Pranešime spaudai teigiama, kas išskirtinis naujo traukos centro bruožas bus atvirumas. Stiklinė siena tarp modernaus gastrobaro ir alaus daryklos leis laisvai stebėti vidinius gamyboje vykstančius procesus.
Norint į alaus gamybą pažvelgti iš dar arčiau, daryklos lankytojai bus kviečiami sudalyvauti atvirose ekskursijose po gamybines patalpas ir čia pat vykstančio proceso rezultatų degustacijose.
„Siekėme sukurti atvirą ir įvairiapusį traukos centrą, atnešantį Klaipėdai naujų vėjų ir svečių iš kitų miestų. Norime lankytojams kitaip, interaktyviai praskaidrinti laiką – parodyti alaus virimą iš arti, tikrais pavyzdžiais papasakoti, kaip istoriškai keitėsi aludarystės ir alaus vartojimo supratimas. O naujausias tradicijas parodysime savo gastrobaro modernumu, išmokysime lankytojus apie alaus vartojimo kultūrą ir maisto priderinimą“ – pranešime cituojamas „Švyturys-Utenos alus“ marketingo vadovas Andrius Bagdzevičius.
Ne mažiau svarbi ir galimybė artimai susipažinti su naująja alaus pateikimo ir vartojimo kultūra bei aplinka. Pačioje darykloje įsikūrusio gastrobaro „Švyturys Bhouse“ šeimininkai turi paruošę įvairiausių pramogų ir veiklų savo svečiams. Pradedant apgalvotu meniu, derančiu prie skirtingiausių alaus rūšių, baigiant kokybiškiausiais produktais ir savo žiniomis čia besidalinsiančiais ekspertais. Esą jau po kelių apsilankymų gastrobare bus galima save laikyti aludarystės ir naujosios vartojimo kultūros specialistais.
Kaip teigia naujojo gastrobaro vadovai Martyna Feser ir Raimondas Baublys, prieš atidarymą nuotaiką geriausiai apibūdina žodžiai „greičiau pradedam, nes nebegalim sulaukti“. Šeimininkų duetas teigia, kad nuo pat pirmųjų pasiruošimo darbų tikėjosi, kad bus įdomūs lankytojams.
„Su puikia komanda pašonėje jaučiamės užtikrintai ir mėgaujamės tepdami paskutinius štrichus prieš didįjį atidarymą. Esame ne tik paruošę staigmenų svečiams artimiausiu metu, bet ir turime nesuskaičiuojamą galybę idėjų į priekį. O dar net neatsidarius, didžiausių Lietuvos portalų jau esame minimi kaip vienas patraukliausių pramogautojų traukos centrų pajūryje. Laikome tai geru ženklu!“ – cituojami „Švyturys Bhouse“ šeimininkai.
Parašykite komentarą