Į Kultūros magistro vardą pretenduoja šeši asmenys

Kultūra

Klaipėdos organizacijos ir pavieniai asmenys iki ketvirtadienio vakaro uostamiesčio savivaldybei galėjo siūlyti pretendentus šiais metais Klaipėdos kultūros magistro vardui gauti. Jis suteikiamas Klaipėdos miesto menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai.

Pasak Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistės Raimondos Mažonienės, buvo pasiūlyti šeši kandidatai. Tai – VšĮ „Klaipėdos šventės” vadovas Romandas Žiubrys, skulptoriai Algirdas Bosas ir Klaudijus Pūdymas, chorvedys Vytautas Blušius, fotomenininkas Remigijus Treigys ir aktorė Regina Šaltenytė.

Pernai kultūros magistro titulas buvo suteiktas aktoriui, pedagogui Dariui Meškauskui, kompozitoriui, pedagogui Remigijui Šileikai ir dailininkui-keramikui Isroildžonui Baroti. Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Kiekvienais metais gali būti suteikiami ne daugiau kaip 3 vardai.

Klaipėdos kultūros magistro vardas oficialiai suteikiamas specialios ceremonijos metu rugpjūčio 1-ąją, per miesto gimtadienį. Magistras apdovanojamas auksiniu žiedu – Klaipėdoje rasto renesansinio žiedo kopija. Pasak R. Mažonienės, dabar yra pagaminti du žiedai. Tačiau tai nereiškia, kad ir bus išrinkti du magistrai, nes magistru tampama, kai kandidatūra sulaukia 2/3 per specialios komisijos posėdį slaptai atiduotų jos narių balsų.

Šią komisiją sudaro jos pirmininku esantis meras, Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas (jo, pasitraukus Narūnui Lendraičiui, iki šiol vis dar nėra) bei 11 Kultūros ir meno tarybos narių. Komisijos posėdis laikomas teisėtu, kai jame dalyvauja 2/3 jos narių.

Komisija sprendimą turi priimti per mėnesį nuo pasiūlymų priėmimo termino pabaigos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristato Algirdo Boso retrospektyvinę darbų parodą

Klaipėdos Prano Domšaičio galerija balandžio 19 d., penktadienį, 18 val., kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į Algirdo Boso parodos „Pusiaukelė“ ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This