Renovuojamus objektus tikisi baigti šiemet

Regionas

Šią savaitę Klaipėdos rajone atidarytas naujai suremontuotas Kretingalės kultūros centro Girkalių skyrius. Įkurtuvių laukia ir kiti objektai. Apie tai rajono savivaldybės pranešime spaudai pasakoja Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Česlovas Banevičius.

Renovuotame Kretingalės kultūros centro Girkalių skyriaus pastate vyks ne tik kultūriniai renginiai. Čia įrengta biblioteka, patalpos bendruomenei, medicinos punktas. Pastato modernizavimo darbams iš Savivaldybės biudžeto skirta daugiau nei 431 tūkst. eurų, o Lietuvos aplinkos apsaugos ir investicijų fondas (LAAIF) šiam projektui skyrė dar per 209,3 tūkst. eurų. Šio pastato atnaujinimas iš viso atsiėjo daugiau nei 641 tūkst. eurų.  Darbus vykdė UAB „Tilta“ ir UAB „Staderus“.

Gargždai, Martyno Vainoriaus nuotr.

Projektuotojams atsisakius vykdyti pačių parengti projekto priežiūrą, kiek užsitęsė Dovilų etninės kultūros centro remonto darbai, tačiau jau įgyvendinta daugiau nei 65 procentai projekto.

Pasak Č. Banevičiaus, čia galima įžvelgti ir viešųjų pirkimų sistemos spragas, kai paslaugą reikia pirkti iš mažiausią kainą pasiūliusių rangovų.

2016 m., kai buvo skirtos lėšos šiam projektui vykdyti, pasirašyta sutartis su UAB „Dangų centras“. Dovilų etninės kultūros centro remontas atsieis daugiau nei 283 tūkst. eurų Savivaldybės biudžeto lėšų. Šiandien darbų atlikta jau už daugiau nei 185 tūkst. eurų. Pastate atliekami fasado ir vidaus apdailos darbais, įrengta ventiliacijos sistema. Viduje bus išsaugomi ir senojo pastato sienų fragmentai. Direktoriaus pavaduotojas viliasi, kad darbus pavyks baigti dar šiemet.

O Gargždų „Minijos“ progimnazijos Gobergiškės skyriaus pedagogai ir moksleiviai įkurtuves jau  galėsi švęsti vasaros pabaigoje.

Prašys Tarybos papildomų pinigų

Gobergiškės mokykla yra modernizuojama, ji bus pritaikyta neįgaliesiems, įrengtas liftas.

Tvarkoma ir mokyklos aplinka: atnaujinamos trinkelės, įrengtas takas šiaurinėje mokyklos pusėje, kad vaikai mokyklą galėtų pasiekti lengviau ir saugiau iš visų pusių. Taip pat pastatyta ir šiuo metu įrengiama nauja katilinė, su sandėliavimo patalpomis, nes mokykla bus šildoma granuliniu kuru.

Darbus čia atlieka UAB „Išskirtinio būsto statyba“. Rangos sutarties kaina daugiau nei 445,5 tūkst. eurų, kuriuos skyrė Savivaldybė.

Tačiau, pasak Č. Banevičiaus, vykdant modernizavimo darbus atsirado ir papildomų išlaidų. Pastebėta, kad patalpose nedžiūsta sienos, o iš pamatų kyla druskos ir pelėsis, mat pastatui – 129 metai.

Rangovai tam, kad galėtų užtikrinti darbų kokybę, prašo papildomų lėšų. Kitą savaitę vyksiančiame Tarybos posėdyje bus prašoma Tarybos skirti šiam objektui papildomai apie 32 tūkst. eurų.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajono biudžete - daugiau lėšų aplinkosaugai

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad šių metų biudžete numatytas didesnis finansavimas aplinkos apsaugai. 2022-aisiais šiai sričiai skiriama 3 milijonais eurų ...
2022-02-02
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Klaipėdos rajone – kova dėl sosto: nesutariama dėl savivaldybės direktoriaus

Klaipėdos rajono valdžioje jau ilgiau nei mėnesį tęsiasi įnirtingi politikų mūšiai dėl valdžios. Ir nors Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ...
2021-05-19
Skaityti daugiau

Regionas

Valdančioji dauguma keičiasi ir Klaipėdos rajone

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija pasirašė ...
2021-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This