Atsiras greito elektromobilių įkrovimo stotelės

Svarbu, Transportas

Jei šią savaitę posėdžiausianti miesto Taryba pritars, Savivaldybė teiks paraišką, kad gautų Europos Sąjungos paramą trims greito elektromobilių įkrovimo stotelėms įrengti. Joms atsiradus netoli Senojo turgaus, Vingio gatvės gale ir šalia Autobusų stoties maždaug per 20 min. vienu metu bus galima pakrauti šešis automobilius.

Nors Savivaldybei prie šio projekto reikėtų prisidėti tik 15 proc. visos sąmatos (apie 18 tūkst. eurų), kai kurie politikai mano, kad investuoti į tokią infrastruktūrą yra per didelė prabanga.

Iki 2020 m. mieste planuojamų įrengti viešųjų elektromobilių įkrovimo stotelių planas.

Pasak Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, šiuo metu mieste yra 6 elektromobilių stotelės. Paskutiniais „Regitros” Savivaldybei pateiktais duomenimis, Klaipėdos apskrityje jau yra 72 elektromobiliai. 25 iš jų nuolat kraunasi Klaipėdoje esančiose stotelėse.

„Tokių automobilių progresiškai daugėja”, – sakė R. Mockus.

Įgyvendinus 120,5 tūkst. Eur vertės 3 įkrovos taškų projektą (miesto biudžeto lėšos sudarys 18,1 tūkst. Eur), Klaipėdos savivaldybė turės užtikrinti, kad 5 metus elektromobilių įkrovimo paslaugos 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę bus teikiamos nemokamai.

Aiškinamajame rašte teigiama, kad pagal dabar galiojančią elektromobilių įkrovimo stotelių priežiūros paslaugų sutartį su Savivaldybės valdoma UAB „Gatvių apšvietimas“ vienos stotelės priežiūros kaina metams siekia 600 eurų.

Miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas jau pritarė tokiam projektui, tačiau balsuojant dėl jo susilaikė Lilija Petraitienė.

„Man nekyla ranka tiek brangiai mokėti už 72 vartotojus. Susilaikau”, – prieš balsuodama pareiškė ji.

2 Comments

  1. Juozas

    :)) proveržį demonstruojantis mąstymas. Kol neatsiras 2000 EVs regione, tol investuos į trinkeles, bet ne į įkrovimo infrastruktūrą. Pastaroji yra viena iš dviejų pagrindinių priežasčių, kodėl dar nėra kritinės EVs masės. Yra galimybė pigiai plėsti EVs įkrovimo tinklą ir sako, kad keli tūkstančiai eurų yra per brangu. Taip miestas ir liks proveržio paraštėse.

    Reply
  2. Arvydas

    „Man nekyla ranka tiek brangiai mokėti už 72 vartotojus. Susilaikau“ – O kad pamąstyti apie ateitį tai nereikia?
    Ar valdininkai nesupranta, kad čia ateitis ir kad tik tol kol nėra kolonėlių nedidėja ir elektromobilių kiekis mieste?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Valdžios planai: pusę Želdynų priežiūros komisijos sudarys visuomenės atstovai

Po skandalo dėl medžių kirtimo Kristijono Donelaičio aikštėje Klaipėdos meras siūlo keisti algų Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Spyglys

Milijonierius skėlė pamokslą apie darbą*

„Sauliau, skubi kažkur, jo? Algą dabar gauni beveik 1000 eurų”, – tokį pamokslą skėlė turtingiausias Klaipėdos miesto savivaldybė narys ir ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This