Europos moterų asociacijos dovana Klaipėdos globos namams

Sveikata

Į Klaipėdos globos namus jau atkeliavo 8 atipraguliniai čiužiniai. Sunkiai judantiems ir daug laiko lovoje praleidžiantiems Globos namų gyventojams jie užtikrins komfortiškesnį poilsį bei sumažins pragulų atsiradimo riziką.

Šią vertingą dovaną globos namų gyventojams įteikė „Association Femmes d’Europe aisbl” narės, kurioms vadovauja prezidentė ponia Bernadette Ullens.

Su šia Briuselyje reziduojančia organizacija Klaipėdos globos namai pradėjo bendradarbiauti 2017 metais asociacijos projektų koordinatorės Jūratės Adomaitytės-Palubinskienės iniciatyva.

Parama Klaipėdos globos namams – tai pirmas „Association Femmes d’Europe aisbl” remiamas tęstinis projektas Lietuvoje, o antipragulinių čiužinukų įsigijimas – antrasis jo etapas.

Pirmąkart asociacija finansavo daugiafunkcinį vežimėlį bei staliukų prie lovos įsigijimą, tai kainavo 1800 eurų. Antrojo projekto biudžetas gerokai didesnis – 6935 eurų.

Pasak J. Adomaitytės-Palubinskienės, bendradarbiavimas su uostamiesčio globos namais, nors ir pirmas, tačiau sėkmingas ir labai tiksliai organizacijos dvasią atitinkantis „Association Femmes d’Europe aisbl” projektas Lietuvoje.

Ši asociacija – nepolitinė nepriklausoma organizacija, įsikūrusi Belgijoje ir Liuksemburge, gyvuojanti 40 metų. Ji vienija Briuselyje ir Liuksemburge reziduojančių Europos Sąjungos (ES) šalių ir šalių, kurios yra pasirašiusios su ES sutartis, moteris. Asociacijoje yra apie 4000 narių. Lietuvių grupėje – 10 moterų. Visos asociacijos narės dirba savanoriškai, be jokio atlygio. Asociacijos narės pačios ieško, kam tokios pagalbos reiktų, taip pat yra svarstomos ir gautos paraiškos.

J. Adomaitytės-Palubinskienės teigimu, kiekvienos šalies grupė ieško projektų savo šalims, o pinigai skiriami iš bendro asociacijos biudžeto. Jeigu kuris nors projekto vykdymas nutrūksta arba nerandama vertų dėmesio, surinkti pinigai perskirstomi kitoms šalims. Projektai svarstomi dviem etapais: pirmiau šalies grupelėje, o paskui – jau organizacijoje.

Klaipėdos globos namų direktorius Ginter Harner teigė, jog ši „Association Femmes d’Europe aisbl” parama labai vertinga ir reikalinga.

INFORMACIJA

Klaipėdos globos namuose šiuo metu gyvena 82 gyventojai, iš kurių beveik pusei reikalinga ypatinga priežiūra, todėl atipraguliniai čiužiniai šiems žmonėms būtini ne tik dėl sveikesnio gulėjimo, bet ir dėl patogaus ir komfortiško gulėjimo pojūčio.

Paramos dėka įsigyti čiužiniai yra skirti pragulų profilaktikai, dalis jų su kintančio oro slėgio sistema ir skirti žmonėms su pragulų atsiradimo rizika, taip pat jau atsiradusių pragulų gydymui. Kompresoriaus dėka čiužinio celėse cirkuliuoja oras, stimuliuojantis odos paviršių ir taip gerinantis kraujo apytaką rizikos zonose.

Reklama: antčiužiniai

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Bibliotekoje - kasdienybės džiaugsmas

Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos fojė mėnesiui įsikurs uostamiesčio fotografų paroda apie Klaipėdos Globos namų gyvenimą. “Kasdienybės džiaugsmas” – taip ...
2018-02-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdoje diskutavo Lietuvos socialinių įstaigų darbuotojai

Uostamiestyje surengta tarptautinė konferencija „Institucinės globos pertvarkos įgyvendinimas Lietuvoje” į tarpdisciplininę diskusiją sukvietė gausų būrį socialinės globos specialistų iš visos Lietuvos bei ...
2018-01-26
Skaityti daugiau

Miestas

Kiemuose žada daugiau šviesos

Klaipėdos savivaldybė tikina, kad dar šiais metais uostamiesčio kiemuose ir gatvelėse įsižiebs beveik du šimtai naujų žibintų. Jie esą bus sureguliuoti ...
2018-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This