Rekordininkas išplauks dar pirmadienį

Uostas ir jūra

Sekmadienio vakarą į Klaipėdos uostą įplaukęs didžiausias kada nors iki tol čia apsilankęs laivas – MSC „Francesca“ (ilgis – 363,5 m, plotis – 45,6 m) ilgai neužsibus. Jau pirmadienį, apie 16 val., jis numato palikti uostą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis pirmadienį surengtos spaudos konferencijos metu teigė, kad nors sekmadienio vakarą oras buvo permainingas, vėjo ribos tokių parametrų laivui nebuvo viršytos.

„Mums pats laivas buvo iššūkis, tačiau viskas ėjo palei planą. Jo plotis toks pat kaip ankstesnio rekordininko, esame treniruokliuose bandę vesti tokius laivus. Apsukti juos nėra jokių problemų – ties „Klaipėdos Smelte” yra 600 metrų apsisukimo baseinas. „Klaipėdos Smeltės” kolektyvas sakė, kad apsisukote kaip sraigtasparnis”, – sakė E. Ringis, pats, kartu su vyriausiuoju locmanu Rimvydu Eitučiui įvedęs  MSC „Francesca“.

Pasak jo, tai, kad ant laivo denio buvo mažai konteinerių dar nereiškia, jog jis atplaukė beveik tuščias, nes pusę krovinio telpa šios laivo dokuose. Panašaus užkrovimo lygio jis pirmadienį, apie 16 val., išplauks į Hamburgą, iš kurio ir atplaukė į Klaipėdą. Tačiau portalas marinetraffic.com skelbia, kad laivas plauks į Kaliningradą.

Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus spaudos konferencijos metu savo ruožtu pabrėžė, jog šio laivo atplaukimas esą patvirtino, kad planuojamos investicijos tiek į molo rekonstrukciją, kanalo gilinimą bei platinimą, tiek išorinio uosto projektas yra teisingas žingsnis.

„Lietuvoje yra apie 800 įmonių, kurios bendradarbiauja su uostu, o tokie laivai logistine prasme sudaro labai geras galimybes išvežti ir įsivežti krovinius”, – sakė A. Vaitkus, priminęs, kad po poros savaičių uostas laukia naujo rekordininko – 366 m ilgio laivo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This