Brangs įvažiavimas į Neringą?

Regionas, Svarbu

Jau šį ketvirtadienį Neringos savivaldybės Taryba be kitų klausimų svarstys ir galimybę padidinti įvažiavimo rinkliavą turistiniams autobusams, vykstantiems į šį kurortą.

Nuo kitos savaitės įvažiuoti į Neringą turistiniu autobusus jau gali kainuoti brangiau. Įvažiavimo mokestis lengvaisiais automobiliais kol kas nedidinamas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Taip, toks projektas yra parengtas. Buvo keli pasiūlymai, bet Tarybos narių nuomonės yra įvairios, komitetai dėl to paliko apsispręsti Tarybai”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Neringos meras Darius Jasaitis. Jo teigimu, pagal galutinį parengtą variantą pabrangti turistinio autobuso rinkliava turėtų 15 eurų: vietoj dabar esančių 45 eurų, ji turėtų būti 60.

Paklaustas, kas paskatino vidury vasaros keisti taisykles, D. Jasaitis sakė, jog „viskas yra pabrangę”. Esą savivaldybė kurorte įrengė kelis naujus viešuosius tualetus, pavyzdžiui, Pervalkoje, ko, pasak mero, „niekada nebuvo”.

Antroji priežastis, D. Jasaičio teigimu, esąs per didelis įvažiavimo rinkliavos skirtumas tarp lengvojo automobilio ir autobuso.

„Lengvuoju automobiliu važiuoja 4 žmonės ir moka 20 eurų, o pilnas autobusas veža 50 žmonių ir moka tik 45 eurus”, – palyginimą pateikė meras.

Kartu jis teigė nesąs tikras, jog Neringos politikai pateiktam projektui pritars – esą yra tokių Tarybos narių, kurie mano, jog būtų logiškiau rinkliavą padidinti nuo kitos vasaros, kad verslas galėtų iš anksto tam pasiruošti, kiti „išvis yra linkę nieko nekeisti”.

„Taip kad pasakyti, koks bus Tarybos sprendimas, šią minutę negalėčiau”, – sakė Neringos meras.

Paklaustas, o kaip jis pats žada ketvirtadienį balsuoti, D. Jasaitis sakė, jog jis būtų už tai, kad įvažiavimo mokestis autobusams padidėtų net 25 eurais ir „kad įvažiavimo rinkliava jiems būtų 70 eurų”.

„Manyčiau, kad tai būtų labai teisinga”, – pridūrė D. Jasaitis.

Jei šį ketvirtadienį Neringos savivaldybės Taryba pritars parengtam rinkliavos mokesčio turistiniams autobusams padidinimui, jis bus taikomas jau nuo kitos savaitės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This