Dėl nutylėtos tragedijos – vidinis patikrinimas

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Portalo lrytas.lt birželio 22-ąją pranešta informacija apie Kauno klinikose mirusį AB „Klaipėdos nafta” darbuotoją, labai smarkiai nukentėjusį dar per birželio 3-ąją įmonėje įvykusią nelaimę, sukėlė papildomą rezonansą dėl neva specialiai nutylėtos informacijos – apie incidentą nebuvo minima policijos suvestinėse.

Nors viešumoje jau dalinamasi įtarimais apie „stogą”, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (KAVPK) atstovės Andromedos Grauslienės teigimu, taip nutiko dėl techninės klaidos ir dėl to bus atliekamas vidinis patikrinimas.

„Klaipėdos nafta” savo ruožtu kategoriškai neigia bet kokią galimybę, kad buvo daromas spaudimas institucijoms.

„Kodėl tik dabar apie tai sužinome? Ir ne iš miesto žiniasklaidos?”, – savo „Facebook” paskyroje klausė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas, pasidalinęs nuoroda į minėtąjį lrytas.lt straipsnį.

Jo „postą” pakomentavęs radijo stoties „Laluna” vadovas Tada Žemaitis pareiškė, kad taip nutiko, nes „KLN turi gerą stogą”.

Tačiau KAVP Komunikacijos grupės vyriausiojo specialistė Andromeda Grauslienė tikina, kad informacija apie šį incidentą į suvestines nepateko „dėl techninės klaidos”.

„Policijos Operatyvinio valdymo skyriaus budėtojas, formuodamas suvestinę neįvedė tam tikrų parametrų. Dėl to kompiuteris ir neįtraukė šio įvykio į formuojamą suvestinę. Dėl šios klaidos dar atliksime vidinį patikrinimą, kad išsiaiškintume visas priežastis ir ateityje gautume pilną suvestinę”, – sakė A. Grauslienė.

„Birželio 3 dieną įvykus incidentui į įvykio vietą operatyviai buvo iškviesti medikai, policija, informuota Valstybinė darbo inspekcija. Šiuo metu vyksta oficialus įvykio tyrimas. Dedame visas pastangas, kad incidento aplinkybės būtų objektyviai ištirtos ir ateityje panašios nelaimės nepasikartotų. Nuo pat įvykio pradžios įmonė aktyviai bendradarbiauja su įvykio aplinkybes tiriančiomis institucijomis ir teikia joms visą prašomą informaciją. Savo veikloje laikomės aukščiausių skaidrumo standartų ir teisės normų, gerbiame jų vykdymą užtikrinančias institucijas. Kategoriškai neigiame bet kokio spaudimo iš įmonės pusės teisėsaugos ar kitoms šį incidentą tiriančioms institucijoms galimybę”, – šią situacija komentavo „Klaipėdos naftos” komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė.

3 Comments

  1. klaipediete

    Šulcas nabagas nesužinojo anksčiau už konkurentus ir negalejo pasireklamuot koks jis vykęs politikas .ot beda miestui .Geda skaityt tokio lygio pasisakymus ,niekas negalvoja apie šeima žmogaus kuris nukentejo ,ar jie labai jau nori girdet Šulco pasisakymu ? Ar babytes ant sofkutes sedinčios .Supuve mes Lietuviai ,pletkininku irštva

    Reply
    • J.

      VISUOMENĖ TURI TEISĘ ŽINOTI.

    • To j

      Visuomenei dzin,tik va cia tragedija padare,kad zurnalistai liko ant ledo

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žvejybos uosto rajone degintos ir plėšytos trispalvės (atnaujinta)

Penktadienį vienoje aktyvioje socialinio tinklo grupėje pasirodė pranešimų apie tai, jog Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, keliose vietose rasta sudegintų bei ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This