Klaipėdoje pirmąkart – tarptautinė violončelės akademija

Kultūra

Pažink violončelės anatomiją! – skatina ir kviečia Klaipėdos tarptautinė violončelės akademija (KIVA).

Šių metų birželio 28 d. – liepos 6 dienomis ji pratęs pernai vykusio pirmojo Klaipėdos tarptautinio violončelės festivalio ir konkurso idėjas. Išskirtinio dėmesio ir daugybės teigiamų atgarsių sulaukęs pastarasis renginys tapo vienu didžiausiu ir sėkmingiausiu Klaipėdos – kultūros sostinės metų įvykiu.

Siekiant plėtoti violončelės muzikos tradicijas Klaipėdoje ir stiprinti profesinį jaunųjų atlikėjų meistriškumą buvo nutarta surengti tarptautinę violončelės akademiją. Devynias dienas nuo ryto iki vakaro uostamiestis vėl prisipildys nuostabiais violončelės garsais.

Karine Georgian, organizatorių nuotr.

Klaipėdos koncertų salė praneša, kad pagrindinis mokymo programos adresatas – jauni ir talentingi violončelininkai, aukštųjų mokyklų studentai, vyresniųjų klasių moksleiviai. Jiems sudaromos puikios sąlygos tobulėti, keliant savo profesines kompetencijas bei plečiant muzikavimo patirtį.

Aktyvūs akademijos dalyviai mokysis pas garsiausius pedagogus, patys muzikuos violončelių ansambliuose, orkestre ar net dainuos chore.

Jaunesniems vaikams, griežiantiems violončelėmis savo malonumui, skiriama Suzuki violončelės laboratorija.

Akademijos dalyviai kiekvieną dieną pradės kūrybinėje judesio laboratorijoje bei pasirodys improvizuotoje violončelių ir šokio meno naktyje kartu su DJ bei šiuolaikinio šokio atlikėjais.

KIVA atidarymo koncertas vyks birželio 28 dieną, ketvirtadienį, 19 val. Klaipėdos koncertų salėje. Jame kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru, vadovaujamu violončelininkų sąjūdžio Klaipėdoje iniciatoriaus Mindaugo Bačkaus, pasirodys pripažinti instrumento meistrai. Tai – KIVA pedagogai Bruno Cocset (Prancūzija), Martti Rousi (Suomija), Karine Georgian (Didžioji Britanija) ir praėjusio Klaipėdos tarptautinio violončelės konkurso laureatas Kenta Uno (Austrija).

Bruno Cocset, organizatorių nuotr.

Atidarymo koncertui diriguos Martynas Staškus, sukaupęs įvairialypę patirtį tiek dirbdamas profesionalioje scenoje, tiek ugdydamas jaunuosius talentus. Jis diriguoja spektakliams Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, vadovauja Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos simfoniniam orkestrui.

Antrąją akademijos dieną, birželio 29-ąją, penktadienį, 21.00 val. klausytojai kviečiami į klubą „Raketa“. Čia karaliaus džiazo violončelė, meistriškai valdoma Stephano Brauno (Vokietija). Atlikėjas studijavo klasikinę ir džiazo violončelę Hamburgo ir Berlyno universitetuose. Dalyvavo įvairiuose projektuose bendradarbiaudamas su teatro trupėmis, tokiomis kaip Hamburgo Deutsches Schauspielhaus ar Berliner Ensemble, taip pat su Šiaurės Vokietijos radijo bigbendu ar grodamas džiazo atlikėjų grupėse. Su savo džiazo trio pelnė pirmąją premiją Bukarešto tarptautiniame džiazo konkurse. Kaip įvairių džiazo grupių narys įrašė daugiau nei 20 kompaktinių plokštelių.

Teigiama, kad šis patyręs atlikėjas sykį atrado ir visiems laikams įsidėmėjo atsakymą į klausimą, kur yra violončelės valdos džiazo karalystėje – tai grūvas.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia Lietuvos ir Baltijos šalių vienybę teigiantis koncertas „Tu, Klaipėda, esi, Tu, Lietuva, esi“

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, vadovaujamas vyriausiojo dirigento Tomo Ambrozaičio, choras ir solistai 2024-uosius metus pradės koncertu „Tu, Klaipėda, ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdiečių „Lokys“ - milijoninei „OperaVision“ auditorijai

Lapkričio 19 d. Broniaus Kutavičiaus opera „Lokys“ bus transliuojama tarptautinėje Operavision.eu platformoje. Pasaulio operos bendruomenė turės progą pažinti Lietuvos operą, ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

Kultūra

LNOBT gastrolės Klaipėdoje: nuo baleto klasikos iki operos vaikams

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) artistai po šv. Velykų atidaro savo gastrolių sezoną. Pirmoji vilniečių stotelė – Klaipėda. ...
2023-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This