Kokainą iš Čilės gabenusiam vyrui – ilgi nelaisvės metai

Kriminalai ir nelaimės

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas 35 metų Giedriui Černiauskui už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimą ir jų neteisėtą gabenimą per Lietuvos Respublikos sieną kontrabandos būdu skyrė galutinę subendrintą 13 metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.

Teismas praneša, jog byloje nustatyta, kad kaltinamasis veikė organizuota grupe su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis ir 2014 m. nuteistu bendrininku, kurio veiksmus koordinavo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

2012 m. rudenį G. Černiauskas bendrininkui nurodė nuvykti į Čilės Respubliką ir už 4000 eurų  į Lietuvą pargabenti didelį kiekį narkotinės medžiagos, kurios 70 proc. sudaro kokainas.

Vykdydamas šį pavedimą, vyras pagal nuteistojo suorganizuotą neteisėto narkotinių medžiagų gabenimo per valstybės sieną planą 2012 m. gruodžio 8 d. Santjago mieste iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens neteisėtai įgijo daugiau kaip 2 kg kokaino. Jį paslėpęs dviejų tuščių nešiojamųjų kompiuterių rankinių sienelėse po pamušalu ir laikydamas savo bagaže, už dviejų dienų neteisėtai pargabeno į Lietuvą ir buvo sulaikytas Palangos oro uosto poste.

Teisiamasis kaltu neprisipažino. Teismui aiškino, kad gyvendamas ir dirbdamas Anglijoje susipažino su afrikiečiu, pasiūliusiu jam, baltaodžiui, už atlygį gabenti deimantų kontrabandą iš Čilės, nes juodaodžius daug priekabiau tikrina muitinė. Dėl šios priežasties jis esą organizavo ir koordinavo dvi kitų asmenų keliones į Pietų Amerikos šalį.

Tačiau, pasak nuosprendį priėmusio teismo, byloje surinkti įrodymai visiškai paneigia kaltinamojo versiją, kad jam nieko nebuvo žinoma apie neteisėtą bendrininko disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

Be kita ko, bendrininkas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu baudžiamojoje byloje nuteistas už tuos pačius nusikaltimus, o ikiteisminis tyrimas dėl G. Černiauko buvo atskirtas.

Skirdamas griežtesnę už sankcijų vidurkį laisvės atėmimo bausmę, teismas kaltinamojo atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažino tai, jog jis nusikalto, veikdamas organizuota grupe. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta.

Vyras nusikaltimus padarė iš savanaudiškų paskatų, siekė paleisti į nelegalią apyvartą labai didelį kiekį stipraus veikimo narkotinės medžiagos, tuo keldamas itin didelį pavojų žmonių sveikatai ir net gyvybei, o savo veiksmus vertina nekritiškai, neprisipažįsta ir nė kiek nesigaili nusikaltęs.

Nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This