Rajono gyventojams – 6000 kompostavimo konteinerių

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad jos administracija, įgyvendindama „Komunalinių atliekų rūšiuojamojo surinkimo infrastruktūros plėtra Klaipėdos rajone“ projektą, rajono individualių namų valdų gyventojams nemokamai dalins kompostavimo konteinerius. Kompostavimo konteinerių individualioms valdoms įsigijimas ir išdalinimas finansuojamas ES ir Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis.

„Kompostavimo konteineriai Klaipėdos rajone buvo dalijami 2015 m. Tuomet Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras išdalino 2300 konteinerių. Klaipėdos rajone šiandien yra 17,8 tūkst. individualių namų valdų. Šių metų rudenį išdalinsime 6000 konteinerių, kurie kainavo 159,3 tūkst. eurų. Tikimės, kad ilgainiui visos individualių namų valdos turės kompostavimo konteinerius, kurie leis pasigaminti puikių trąšų sodo, daržo augalams“,  – pranešime cituojama rajono vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Milda Kernagienė pabrėžė, kad kompostavimo konteineriai yra skirti bioskaidžioms atliekoms (augalinės kilmės maisto likučiams) ir žaliosioms atliekoms (šakų, lapų, žolės, ir kt. panašios kilmės atliekoms) kompostuoti.

„Kompostuojant yra gaunamos puikios trąšos sodo, daržo augalams, kambarinėms gėlėms bei atsikratoma sodo atliekomis (lapais, smulkiomis šakelėmis ir t.t.). Žmonės klaidingai galvoja, kad tai – žaliųjų atliekų konteineriai, kurie bus išvežami”, – teigė ji.

Žaliosios atliekos iš gyventojų, kurie turi nedidelį jų kiekį (rinkliavos mokėtojui priskirta metinė sukaupimo norma 120,8 kg), yra surenkamos pagal grafiką, skelbiamą VšĮ „Gargždų švara“ interneto svetainėje.

Gyventojai, turintys didesnį žaliųjų atliekų kiekį, gali jas nemokamai priduoti Žaliųjų atliekų aikštelėje Vėžaičiuose Ąžuolo g. 54, tel. 8 655 42 560.

Pranešama, kad nemokamus kompostavimo konteinerius galės gauti tik nuolatiniai gyventojai, kurių registruotoje namų valdoje nebuvo gautos nemokamos kompostavimo priemonės. Konteineriai bus dalijami rudenį.

Gyventojai, norintys pasinaudoti galimybe gauti nemokamą kompostavimo konteinerį, gali registruotis iki š. m. liepos 31 d. Klaipėdos rajono savivaldybės Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriuje (301 kab., Klaipėdos g. 2, Gargždai), telefonu 8 671 59 230 arba el. paštu kompostavimodeze@gmail.com. Registruojantis prašoma nurodyti vardą, pavardę, tel. numerį ir tikslų valdos adresą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Regionas

2018 m. rajone: išasfaltuotos gatvės, suremontuoti pastatai

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad per 2018 metus kelių ir gatvių priežiūrai, remontui, tiesimui buvo panaudota beveik 3 mln. eurų, ...
2019-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdoje rajone vyks melioracijos sistemų ir polderių tvarkymo darbai

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad šiems metams jai yra skirta 245 tūkst. eurų tikslinių valstybės dotacijų melioracijos darbams ir dar 212 ...
2019-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This