„Tik rytą sugalvojam, ką šiandien kepsim”

Verslas

Gabrielė Ruočkutė
2018-06-27

Komentarų: 2

Vieną dieną kažkur skubėjau Herkaus Manto gatve ir prabėgdama nusprendžiau ilgesingai žvilgtelėti į tuščią vitriną, kurioje anksčiau puikuodavosi mano mėgstamos apvaliašonės spurgos. Tikėjausi pamatyti dulkėmis nuklotas grindis ir akis badantį lapelį „Išnuomojamos patalpos“, tačiau išvydau visai ką kita.

Už lango gurkšnodami kavą sėdėjo žmonės, o už jų nugaros buvo išrikiuota gausybė saldumynų. Nustebau ir kartu apsidžiaugiau, kad kažkas neleido šiai vietai toliau dulkėti. Nusprendžiau vieną dieną būtinai užsukti ir susipažinti su tuo žmogumi.

Kai atėjau, mane pasitiko jauna moteris, pasipuošusi plačia šypsena. Tai naujos kepyklėlės „Kius Kius“ savininkė, klaipėdietė Jurgita Einikytė.

„Dar baigusi studijas sakiau, kad vieną dieną tikrai turėsiu kažką savo. Norėjau kavinukės arba restoranėlio, tačiau viskas perėjo į saldumynus“, – pasakoja kepyklėlės savininkė Jurgita Einikytė. Gabrielės Ruočkutės nuotr.

Apsidariau aplinkui. Tvyrojo kažkoks neapsakomas jaukumas. Neaišku, ar dėl kepinių kvapo, ar šiltų spalvų interjero, o gal dėl svetingo Jurgitos sutikimo.

Pradėjus šnekučiuotis moteris iš karto pripažino, kad pačioje pradžioje sekėsi šiek tiek sunkokai. Tačiau viskas pamažu įsivažiuoja. Pirmosiomis dienomis žmonės užsukdavo tik iš smalsumo, apsižvalgydavo ir išeidavo. Bėgant laikui vis dažniau ateina ir apsipirkti.

„Širdžiai būna labai malonu, kai matau, jog kai kurie klientai jau ne pirmą kartą ateina kavos atsigerti“, – sako Jurgita.

Naujosios kepyklėlės savininkė už prekystalio kuo daugiau laiko stengiasi praleisti pati. Tokiu būdu ji turi galimybę pabendrauti su savo klientais ir juos pažinti.

Kepyklėlė – sena Jurgitos svajonė.

„Dar baigusi studijas sakiau, kad vieną dieną tikrai turėsiu kažką savo. Norėjau kavinukės arba restoranėlio, tačiau viskas perėjo į saldumynus“, – pasakoja kepyklėlės savininkė.

Net saldėsių oazės interjeras kurtas pačios Jurgitos ir jos vyro. Matyt, jiems ši užduotis pavyko puikiai, nes, pasak Jurgitos, vienas pirmųjų žmonių įspūdžių užsukus vidun būna: „Čia labai jauku“.

Kodėl „Kius Kius“? Jurgita sako, kad kepyklėlės pavadinimas buvo sugalvotas atsitiktinai, taip pat padedant vyrui. Atsisėdę kurti logotipo jie netikėtai atsiminė eilėraštuką vaikams „Kius kius kius į Šakius pyragėlių pirkti…“. Mintis panaudoti pirmuosius eilėraštuko žodžius tiek vienam, tiek kitam iš karto patiko.

Gabrielės Ruočkutės nuotr.

Nors į kepyklėlę ir užsuka vis daugiau smaližių, Jurgita sako, kad konkurencijos aplinkui tikrai yra, tačiau kiekvienas produktas, jos nuomone, atranda savo klientą.

„Tikiuosi pritraukti žmones nekasdienišku, kaip namuose pagamintu maistu. Mes viską kepame vietoje, neturime atsivežtinės ar užšaldytos produkcijos – toks mūsų pranašumas“, – sakė pašnekovė.

Kepyklėlės asortimentas labai įvairus. Tačiau atėjusiam pirmą kartą Jurgita siūlo nusipirkti mažų keksiukų su įvairiais įdarais. Taip pat vasariškų tartalečių ir net užkandžių prie vyno. Vieni klientai yra išsiilgę sentimentų – seno naminio pyrago skonio, kiti – naujovių, kurių čia irgi netrūksta. Mat, anot Jurgitos, asortimentas kepyklėlėje keičiamas kiekvieną dieną. Lyginant su atidarymo diena, jis šiandien yra kardinaliai kitoks.

„Stebime, ką perka, klausiame, ko nori, tą ir bandome daryti. Jeigu kažko neperka – bandome tą dalyką tobulinti. Neturime tų pačių nustatytų šablonų. Rytą sugalvojam „Kepam šitą!“ – ir kepam. Džiaugiuosi, kad turime konditerę, kuri mėgsta eksperimentuoti. Nors kartu pasitariame, aš jai duodu kūrybos laisvę“, – pasakojo verslininkė.

2 Comments

  1. Kur?

    Herkaus Manto gatvė ilga. Ne kiekvienas turės laiko ją perbėgti, kad surastų ta kepyklėlę. O ir kur apvaliašonės spurgos buvo, ne visi žino. Ypač, jei ne klaipėdiečiai. Jei jau reklamuojat, tai ir adresą parašykit.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Gerbiamasis Kur, suprantu, kad tradicinė žiniasklaida yra puikiai ištrynusi ribą tarp naujienos ir reklamos. Mums šis straipsnis yra naujiena apie naują verslą, o ne reklama. Tikriausiai sunku patikėti, bet už jį kaip ir visus kitus mūsų straipsnius,nėra sumokėta. Kepyklėlė yra šalia „Bambolos”, netoli sankryžos su Liepų gatve.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Vardan atvažiuojančių iš Melnragės savivaldybė nori griauti namą

Klaipėdos meras siūlo nurašyti ir nugriauti savivaldybei nuosavybės teise priklausantį nereikalingą bei netinkamą naudoti nekilnojamąjį turtą – administracinį pastatą, esantį ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Sustabdytas dviračių tako po viaduku projektavimas

„Stabdyti sutarties vykdymą nuo 2024 m. sausio 31 d., kol bus išspręstas lietaus nuotekų tinklų įregistravimo klausimas arba priimtas bendras ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rasti du lavonai

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienio rytą, apie 8 val., viename Šilutės plente esančiame bute rastas 58-erių moters kūnas su kraujosrūvomis ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This