Vingio centrui sužibo viltis?

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Praėjus pusmečiui nuo tada, kai apie pietinėje miesto dalyje esantį Vingio prekybos centro rekonstrukciją kalbėjomės su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu, niekas nepasikeitė: tik vietoj sniego trečiadienį priešpiet čia būriavosi tradiciniai vaisių, daržovių, gėlių pardavėjai bei pirkėjai ir veikė kelios lauko kavinės.

Vingio prekybos pasažas – vis dar toks pat niūrus ir apšnerkštas, autorės nuotr.

Jokių naujų ženklų „Atviros Klaipėdos” žurnalistė neaptiko ir prekybos centro prieigose, vadinamajame parkelyje prie I. Simonaitytės g., nors dar sausį administracijos direktorius tikino, kad būtent vasarą darbai prasidės nuo šios vietos: čia žadėta atnaujinti pėsčiųjų takus, įrengti kelias naujas poilsio zonas, pasodinti naujų želdinių, pastatyti naujus suoliukus, naujus šviestuvus ir kt.

Tačiau trečiadienį ant tų pačių aplūžusių suoliukų sėdinėjo vietos senoliai, o nei naujų šaligatvio trinkelių, nei naujų želdinių matyti nebuvo.

Visgi paaiškėjo, kad darbai po truputį, tiesa, kol kas tik popieriuje, į priekį juda.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje bendrovės „Projektai ir Co” atstovai pristatė jau parengtą centro prieigų (parkelio) techninį projektą.

„Rangovas pristatė dalį techninio projekto, šiandien žiūrėjome tą dalį, kur yra prie Simonaitytės gatvės suplanuoti takeliai, vaikų žaidimo aikštelės ir panašiai”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius. Jo teigimu, buvo išklausyti projektuotojų pasiūlymai, pateiktos pastabos.

„Mes norėtume, kad šitie darbai būtų pradėti kuo anksčiau ir jau šiais metais galėtume šį bei tą nuveikti”, – sakė O. Mariničius.

Pristatyme dalyvavęs miesto vicemeras Artūras Šulcas toks optimistas nebuvo. Jo teigimu, būtų gerai, jei darbai šiemet bent būtų pradėti, nors pats tuo buvo linkęs abejoti.

Tuo metu Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė esą visi numatyti Vingio centro rekonstrukcijos darbai vyksta pagal planą.

„Mes balandžio pabaigoje pasirašėme projektavimo sutartį 4 mėnesiams. Skaičiuokit, viskas vyksta pagal planą, tikiuosi, turėtų baigti techninį projektą rugpjūčio pabaigoje. Dalį darbų tikrai šiemet pradėsim daryti, o jau kaip pasiseks, taip ir įgyvendinsim”, – sakė I. Šakalienė.

Kada galėtų būti pradėtas ir pasažo atnaujinimas, pakeičiant visą betoninę konstrukciją, kaip numatyta, lengvu permatomu stogu, atnaujinant pasažo dangas ir kt., kol kas niekas prognozuoti nenorėjo. S. Budinas anksčiau buvo minėjęs 2019-ųjų metų pradžią.

Bendras Vingio prekybos centro (su prieigoms ir pasažu) techninis projektas Savivaldybei atsieis beveik 17 000 eurų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”36979,36980,36981,36983,36984,36985,37042,36982,36987″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Vilma

    Pradėta tvarkyti I. Simonaitytės g. šaligatviai. Viskas daroma labai tvarkingai ir grąžiai, tačiau vos darbininkai pabaigė vienos teritorijos darbus, apsodino vejas žole, kažin ar ilgai taip bus. Po kiekvienos nakties visi šaligatviai išvažinėti mašinomis ir sutvarkyti ruožai su turinčia augti žole jau išvažinėti. Baisu žiūrint. Gal reikėjo iki galo viską apgalvoti ir sukalti kuolus, kad negalima būtu įvažiuoti. Nes ir trinkelės naujai sudėtos gali ilgai nelaikyti.

    Reply
  2. Tinginiai

    Matomai, kol bent vienas asmuo rimtai neusižalos, tol jokios rekonstrukcijos nebus pradėtos. Ir tą rekonstrukciją reiktų pradėti tikrai ne nuo suolelių ar želdinių atnaujinimo…Jei būtų padarytas statinio ekspertizės tyimas, greičiausiai pasažas turėtų būti uždraustas eksploatacijai. Ne vieną kartą teko matyti kaip nuo pasažo stogo nukrenta tinko gabalas ar plytelė.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This