90-metę domina ir Pasaulio futbolo čempionatas

Veidai

Birželio 27 dieną Endriejave gyvenančiai Vladislavai Antanavičienei sukako 90 metų,

Puikia nuotaika, šviesiu protu ir stulbinančia atmintimi aplinkinius žavinčią senolę sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Endriejavo seniūnė Laimutė Šunokienė, seniūnijos socialinė darbuotoja Danutė Lukauskienė.

Nuotraukoje iš kairės: pirmoje eilėje jubiliatė Vladislava Antanavičienė, jos dukros Vanda ir Janina; antroje eilėje Endriejavo seniūnijos socialinė darbuotoja Danutė Lukauskienė, seniūnė Laimutė Šunokienė, Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Violeta Riaukienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė.

Anot Klaipėdos rajono savivaldybės pranešimo, ilgaamžė Vladislava, išgirdusi sveikinimo žodžius, šiek tiek graudinosi, tačiau senolės veide vis tiek švietė šypsena. Nors Vladislava sako, kad sveikata – didžiausias turtas, tačiau svarbiausia, pasak jos, kad „galvelė dar dirba“.

Ant jubiliates stalelio prie lovos padėtos galvosūkių ir kryžiažodžių knygelės – tai vienas didžiausių jos pomėgių. Ilgaamžė tikina niekada nepraleidžianti televizijos žinių – ji domisi politikos, ekonomikos, sveikatos naujienomis, o paskutiniu metu ją labiausiai domina pasaulio futbolo čempionatas. 90-metė skaito ir laikraščius, domisi rajono naujienomis.

Vladislava gimė ir užaugo Gargžduose, teko gyventi ir tėvelio tėviškėje Patyrio kaime. Būdama 20 metų ji ištekėjo už Benedikto Antanavičiaus ir išvyko gyventi į Žemgulių kaimą Endriejavo valsčiuje, kur jau gyveno vyro tėvas. 1973 metais šeima persikėlė gyventi į Endriejavą.

Šiandien ilgaamžė – našlė. 15 vaikų šeimoje augusi Vladislava – vyriausias vaikas, padėjęs ne tik kitus užauginti, bet ir į mokslus juos išleisti. Vladislava prisimena ir pati labai norėjusi mokytis, o kai tekdavo dėl darbų namie pasilikti – ašarų netrūkdavo. Ne tik jos broliai ir seserys išsimokslino, bet ir visi jos 4 vaikai pasiekė mokslo aukštumų. Senolę myli ir aplanko net 7 anūkai ir 13 proanūkių – tai didžiausias ilgaamžės džiaugsmas ir pasididžiavimas.

Šiandien kartu su Vladislava jos namuose Endriejave gyvena ir duktė Vanda su vyru, o tai, pasak senolės, didelis džiaugsmas: yra su kuo pabendrauti, yra kas padeda.

Vladislava ne tik puikiai pamena ir moka įvairias liaudies dainas, noriai jas dainuoja, tačiau žino ir visą savo giminės istoriją. Ji puikia žino, kaip ir kuo gyvena ne tik jos pačios vaikai, anūkų ir proanūkių būrys, bet ir viską žino apie savo brolių ir seserų vaikus, jų šeimas.

Vladislava Antanavičienė kadaise buvo Lapaite, todėl šiandien tiek Antanavičių, tiek Lapių giminių istorijos – ne tik ilgaamžės atmintyje, bet ir knygose! 80-ojo jubiliejaus proga, prieš 10 metų, Vladislavos gyvenimą vaikai aprašė knygoje „Perkūno dievaitė“, kurioje senolės gyvenimo istorija, jos atmintyje išlikusios liaudies dainos, pasakojimai. Taip pat išleista ir knyga „Lapių giminės istorija“, kurioje aprašytas Vladislavos tėvų, jos brolių ir seserų gyvenimas.

Vis dėlto 90-metė nėra linkusi daug kalbėti apie savo gyvenimo vargus, ji mieliau pasakoja apie savo artimųjų pasiekimus, didžiuojasi jų laimėjimais, rodo šeimos, giminės nuotraukas.

Ir šį savaitgalį senolei švenčiant jubiliejų į namus sugužės būrys artimųjų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Vėžaičių ir Endriejavo seniūnijose ieško vietų vėjo jėgainėms

Bendrovė „Ignitis renewables“ Vėžaičių ir Endriejavo seniūnijose šiuo metu atlieka poveikio aplinkai vertinimo procedūras, kurių metu vertinamos 40 galimų vėjo ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose atsiras dar vienas vaikų darželis

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia ieškanti projektuotojo naujam vaikų darželiui Gargžduose. Planuojama, kad darželį, atsirasiantį Karaliaus Mindaugo gatvėje, galės lankyti per ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This