Vežiotis dokumentų nebereikės

Transportas

Vidaus reikalų ministerija (VRM) praneša, kad nuo liepos 1 d. įsigaliojus Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams vairuotojams nebebus privaloma su savimi turėti vairuotojo pažymėjimo, automobilio techninės apžiūros dokumento bei privalomojo draudimo poliso.

Palmiros Mart nuotr.

Pranešama, kad šie palengvinimai taikomi tik asmenims, turintiems Lietuvos Respublikoje išduotus galiojančius vairuotojo pažymėjimus, vairuojantiems Lietuvoje įregistruotas transporto priemones ir dalyvaujant eisme tik Lietuvoje.

Primenama, kad Kelių eismo taisyklės leidžia vairuotojams įvykus eismo įvykiui, kurio metu nežuvo ir nebuvo sužeistas žmogus, sutarus dėl eismo įvykio aplinkybių nekviesti policijos ir užpildyti eismo įvykio deklaraciją.

Deklaracijoje be kitų duomenų vairuotojai turi nurodyti draudimo liudijimo numatytus duomenis, todėl vairuotojams rekomenduojama pasirūpinti, kad įvykus eismo įvykiui, jie tokią informaciją turėtų.

Nežinant savo vairuotojo pažymėjimo numerio ir dokumento galiojimo datos, deklaraciją galima pildyti ir be šių duomenų, juos vėliau pateikiant draudimo įmonės prašymu.

Duomenis galima sužinoti įvedus transporto priemonės valstybinio numerio ženklą Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuro internetiniame tinklapyje.

„Toks palengvinimas atspindi bendrą mūsų siekį kuo daugiau paslaugų perkelti į elektroninę erdvę. Įstatymai turi žengti koja kojon su modernėjančiu gyvenimu“, – pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Policijos pareigūnai savo ruožtu teigia, kad nors dokumentų vežiotis neprivalu, to daryti niekas nedraudžia. Su savimi turint dokumentus, kai kurios procedūros, ypač sustabdžius pareigūnams, užtruks trumpiau.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Kapelionams atlyginimą mokės iš biudžeto: kaip balsavo klaipėdiečiai

Nors klaipėdietis Seimo narys Simonas Gentvilas ragino nepritarti Vidaus reikalų ministerijos norui valstybės biudžeto lėšomis apmokėti religinių darbuotojų paslaugas, Seimas šio ...
2019-07-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Gelbėtojus įvertino ir ministras

Kovo 11-osios minėjimo proga vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas įteikė padėkas 12-kai pareigūnų ir žmonėms, kurie vasario pabaigoje Klaipėdoje, prie ...
2019-03-12
Skaityti daugiau

Politika

Valstybės tarnautojų netenkina darbo užmokestis ir neigiamas požiūris

Pirmą kartą Lietuvoje atlikta plataus masto valstybės tarnautojų apklausa atskleidė psichologinę tarnautojų savijautą, pasitenkinimą darbo užmokesčiu, darbo krūviu ir darbo ...
2018-06-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This